ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu nu înțelege de ce ar trebui să ne bucurăm că președintele Klaus Iohannis a anunțat mai multe măsuri de relaxare începând de la 1 iunie, în condițiile în care nu ne dă ceva de la el, ci sunt drepturile românilor. În comentariul videi de pe blogul său, Ion Cristoiu spune că președintele Iohannis a anunțat atât de multe măsuri de relaxare după ce s-a convins că statele europene, care au anunțat demult astfel de măsuri, nu vor mai da înapoi.
 
 
„Anunțul președintelui Iohannis nu mi s-a părut un eveniment. Suntem cu vreo lună în urma celorlalte state europene. Pentru că niciuna din țările europene nu a dat înapoi, președintele a zis să ne mai dea o parte din drepturi. Acum ne dăm seama că evitarea unei etapizări a fost făcută ca să stăm să ne uităm la Cotroceni. Dacă știam planul de măsuri din 15 mai nu ne mai uitam cu privirile lăcrimoase la Cotroceni”, a afirmat jurnalistul.Ion Cristoiu remarcă și permanenta amenințare a președintelui și a presei miluite de Guvern că, dacă nu respectăm regulile, s-ar putea ca restricțiile să fie menținute, o atitudine ce arată dedulcirea șefului statului la modelul Ceaușescu.

„Din dedulcirea la postura lui Ceaușescu face parte și permanenta amenințare că dacă nu suntem cuminți nu ne mai dă drumul. România e transformată într-o clasă de elevi nătângi care e bucuroasă că dl. profesor de la Cotroceni a mai dat drumul la ceva. E o operațiune uriașă, nu numai Klaus Iohannis ne spune că ne dă ceva dacă suntem cuminți, ci și presa miluită de Guvern”, a subliniat publicistul.

Ion Cristoiu spune că președintele Iohannis ne-a redat niște drepturi care erau, de fapt, ale noastre și îl bănuiește că, dacă ar putea, ar da și o alertuță, pentru că i-a plăcut mult și starea de urgență, și starea de alertă.

„Klaus Iohannis ne dă niște drepturi care sunt ale noastre. Așa ceva nu am pomenit. Lui Klaus Iohannis i-a plăcut starea de urgență, starea de alertă. Dacă ar putea, ar introduce stare de minialertă, de alertuță (...) Dl Klaus Iohannis ne-a spus în final să ne spălăm pe mâini. În curând o să vină să ne spună să ne spălăm și pe picioare. Preocupările pentru igienă intră în noțiunea de om modern, de om civilizat, nu trebuie să ne spună președintele”, a adăugat jurnalistul.
 
Klaus Iohannis a anunțat, joi, măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Printre acestea se numără deschiderea teraselor, a plajelor, dar și deplasările în afara localităților fără declarație pe proprie răspundere. El a mai spus că tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu cel mult 500 de spectatori, cu distanțare, cu control foarte strict la intrare și respectarea tuturor normelor de igienă.