ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a vorbit, luni seara, la Antena3, despre decretul privind starea de urgență. Jurnalistul consideră că de abia acum există o bază legală în acest sens și tot ceea ce s-a decis până acum a fost ilegal. De asemenea, Ion Cristoiu este convins că „vom avea îmbogățiții de coronavirus”. 

„Este prima stare de urgență decretată pe teritoriul României postdecembrist. În 1999 nu a fost decretată stare de urgență, ci s-a instituit o lege. Este foarte important. Avem pentru prima dată în postdecembrist, în democrație, experiența acestei stări de urgență. Trebuie să fim cu ochii cât farurile la ce se întâmplă (...) Decretul de stare de urgență se dă peste tot în lume petru a avea temei legal, de limitare a drepturilor omului.

„Din acest punct de vedere, tot ce s-a decis până astăzi este ilegal. Inclusiv limitarea adunărilor publice. De abia acum avem voie, atfel, se pregătesc deja avocați să le atace (...) Interesant este că nu se regăsește în textul decretului și al anexelor prevederile care aduc la limitarea vieții individuale. E prima dată în postdecembrism, când cu politrucii români, când cu funcționarii români, când cu șefii români, se aplică starea de urgență .

„Principalul este că nu mai este nevoie de nicio formalitate pentru achiziții. Cred că deja unii au trenuri de echipament medical. Și doi, punerea unui căluș presei. Starea de urgență nu aduce nimic nou, deja s-au luat toate măsurile de limitare. Interzicerea de adunări publice cu mai mult de 50 de persoane este o limitare clară. Toate măsurile care ar fi trebuit luate prin starea de urgență, au fost deja luate. Avem o limitare enormă a drepturilor”, a atras atenția jurnalistul Ion Cristoiu.

El a mai spus că starea de urgență este o premieră și că aceasta ar trebui supravegheată de ONG-uri și de partidele de Opoziție pentru că nimic nu e mai ușor decât pe asemenea fonduri să derapezi. „Nimic nu e mai ușor decât să nu fim atenți la achiziții”, a atras atenția Cristoiu, care a prezis că la sfârșitul crizei vom găsi îmbogățiți mai mult decât după primul Război Mondial.
 
„E posibil oricând: mari aranjamente, mari, vă spun. S-au numit pe vremuri, îmbogățiții de război. Vom avea îmbogățiții de coronavirus! Pariez dacă vreți'', a spus jurnalistul Ion Cristoiu.
 
Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul prin care se instaurează „Starea de urgență” pe teritoriul național, informează Administrația Prezidențială. Decretul semnat de președintele Iohannis a fost publicat deja în Monitorul Oficial și trebuie aprobat de Parlament în termen de 5 zile de la emitere.