ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Maestrul Ion Cristoiu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Scriitorul a vorbit despre propaganda din pandemie, care a creat isterie și iraționalitate: 

„Lumea se îndreaptă spre reușita experimentului numit pandemie. Nu a existat în istorie ca într-un mare oraș să stea oamenii în case. Oamenii au stat în case și nu au avut curaj să iasă. Atunci s-a dovedit rolul uriaș al manipulării. Pandemia a fost un exercițiu planetar. A creat un patent pe care l-am introdus în istorie cu teroriștii, adică crearea unei atmosfere iraționale de isterie, în care nimeni nu mai gândește, toți fac ceea ce li se spune. Dictaturile au fost mult mai blânde. Puteai, în sinea ta, să nu fii de acord”, a declarat Ion Cristoiu.

„S-a experimentat că omul este mult mai puțin erou decât credem. Erou este cel care nu ține cont de pericole, indiferent că este mitralieră sau altceva, dar nu a trecut de un virus. Pandemia a creat un tipar, anume crearea unei atmosfere de isterie, de iraționalitate în care se poate face orice cu omul. Același patent s-a repetat în cazul războiului din Ucraina. O întreagă istorie ne-a învățat cu erou care n-are frică. Uite, acum are frică. În pandemie, lumea modernă ar fi putut să fie curajoasă și ieșea în stradă.

Manipularea a venit de la teama de a umba desculț. Generațiile tinere sunt așa de fragile, atât de usor de înspăimântat”, a mai spus Ion Cristoiu, publicist și scriitor, în emisiunea ”Marius Tucă Show”.
 
„Adevăratele mijloace de informare sunt confiscate de un trust. Nu puteai să pui pe YouTube sau Facebook faptul că virusul este făcut în laborator. Un alt exercițiu a fost cumpărarea convingătoare a presei. În comunism, când scriam ceva în favoarea puterii, nu credeam. În pandemie s-a oferit argumentul pericolul. Statul a dat bani și nu mai exista remușcarea aia – eu sunt mercenar… A oferit minimul intelectual. Intelectualul, înainte de a mânca ceva, întotdeauna simte nevoia să și justifice, iar proletarul mănâncă pur și simplu. În acest fel apare o chestie sofisticată”, a adăugat Ion Cristoiu.

VIDEO: