ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Ion Cristoiu dorește să lanseze o petiție online în care să ceară președintelui Klaus Iohannis să nu se mai adreseze românilor, în ieșirile publice, cu formula „dragii mei”.  În mesajul video postat de Cristoiu în urmă cu două zile, jurnalistul comentează apariția publică din ziua respectivă a președintelui Iohannis, care a amenințat cu reinstituirea stării de urgență, dacă „presiunea pe spitale va crește semnificativ”. Un mesaj de amenințare pe care președintele l-a mai adresat românilor și despre care Ion Cristoiu spune că nu a adus nimic nou. Declarația publică a lui Iohannis, din care nu a lipsit refrenul preferat - PSD -,  este comentată, pe larg, pe blogul jurnalistului.


„Iohanis a convocat de două ori guvernul, era ca pe vremea lui Carol al II-lea: ”majestatea sa lucrează cu miniștrii”. Oare cum a lucrat cu ei, cu Raluca Turcan? Mă așteptam ca după asta să fie o cuvântare după care eu să-mi iau zborul. Mă așteptam să ne prezinte o viziune a României post-pandemică. 
 
Am fost atent întâi la mâini. O să vedeți că e ceva în neregulă cu mâinile lui, cred că cineva îl trage de mâini, mișcările mâinilor nu au nicio legătură cu ce spune. 
 
Auzi, Klaus Iohannis, eu chiar îmi doresc să dai din nou stare de urgență. Cred că te iau ăștia cu bolovani, oricât ar fi ei de mămăligari. 
Omul are o problemă cu logica. În spațiul public există oameni care nu cred că este un mare pericol. Eu nu cred că este un mare pericol. Sunt iresponsabil? Din rea voință și pun la îndoială autoritatea statului, adică a lui (a preșdintelui - n.r). Nu avem voie să avem puncte de vedere?
Vă propun să facem o petiție online în care Klaus Iohannis să nu ne mai spună „dragii mei”. Klaus Iohannis, n-am păscut oile cu tine! Eu am 72 de ani, el are 60 și ceva. De unde „dragii mei”? M-am îndrăgostit de el?. Să cerem prin această petiție online ca dl președinte să nu se mai adreseze poporului român cu „dragii mei”. Suntem români, subordonați, dar nu „dragi”. ”Dragi” presupune o apropiere. Eu, cel puțin, mă simt jignit, la postura mea, ca un președinte întâmplător, să-mi spună așa”, spune jurnalistul în jurnalul video.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews