ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ion Cristoiu a a lansat o teorie despre destrămarea coaliției de guvernare PSD-ALDE, după anunțul de luni al formațiunii conduse de Călin Popescu Tăriceanu. Jurnalistul susține că Tăriceanu ar putea fi șantajat, dar nu cu un dosar de corupție. Ci cu o problemă care ar ține de familia sa sau de imaginea liderului ALDE. Mai mult, Cristoiu apreciază drept ciudat faptul că Tăriceanu a decis să sprijine candidatura lui Mircea Diaconu la alagerile prezidențiale.

”Dăncilă pariază pe rămânerea unor miniștri ALDE, în acest moment dacă ei nu-și dau demisia, rămân neînlocuiți. Guvernul poate să supraviețuiască și cu formula aceasta a înlocuirii miniștrilor.

PSD ratează șansa de a trece în Opoziție. E o dublă agonie a PSD, guvernul va fi slăbit, lovit de această criză. Întrebarea e ce l-a apucat pe Tăriceanu. Cred că va rămâne alături de teroriști și de cazul Caracal. Dacă domnul Tăriceanu candida din partea ALDE, era de înțeles, e o ciudățenie că îl susține pe Mircea Diaconu. El cere celorlalți miniștri ALDE o aruncare în gol fără parașute. E posibil ca Tăriceanu să fi fost șantajat să facă această mișcare, circulă această informație, dar nu cu un dosar de corupție. Poate e o problemă de familie, sau care ține de imaginea sa”, a spus Cristoiu.
 
Liderul ALDE - partid care luni a decis să părăsească coaliția majoritară pe care o forma alături de PS -  a anunțat că formațiunea sa va vota și moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

„Foarte simplu vă răspund, ceea ce face un partid de opoziție. Aveți atâta experiență politică. Bănuiesc că nu trebuie să vă dau explicații. Noi nu o să votăm pro-Guvern. Partidul de opoziție votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, ca să fie clar dacă aveați cele mai mici îndoieli”, a spus Tăriceanu, după reuniunea Delegației Permanente Naționale a ALDE.