Ion Cristoiu a a lansat o teorie despre destrămarea coaliției de guvernare PSD-ALDE, după anunțul de luni al formațiunii conduse de Călin Popescu Tăriceanu. Jurnalistul susține că Tăriceanu ar putea fi șantajat, dar nu cu un dosar de corupție. Ci cu o problemă care ar ține de familia sa sau de imaginea liderului ALDE. Mai mult, Cristoiu apreciază drept ciudat faptul că Tăriceanu a decis să sprijine candidatura lui Mircea Diaconu la alagerile prezidențiale.

”Dăncilă pariază pe rămânerea unor miniștri ALDE, în acest moment dacă ei nu-și dau demisia, rămân neînlocuiți. Guvernul poate să supraviețuiască și cu formula aceasta a înlocuirii miniștrilor.

PSD ratează șansa de a trece în Opoziție. E o dublă agonie a PSD, guvernul va fi slăbit, lovit de această criză. Întrebarea e ce l-a apucat pe Tăriceanu. Cred că va rămâne alături de teroriști și de cazul Caracal. Dacă domnul Tăriceanu candida din partea ALDE, era de înțeles, e o ciudățenie că îl susține pe Mircea Diaconu. El cere celorlalți miniștri ALDE o aruncare în gol fără parașute. E posibil ca Tăriceanu să fi fost șantajat să facă această mișcare, circulă această informație, dar nu cu un dosar de corupție. Poate e o problemă de familie, sau care ține de imaginea sa”, a spus Cristoiu.
 
Liderul ALDE - partid care luni a decis să părăsească coaliția majoritară pe care o forma alături de PS -  a anunțat că formațiunea sa va vota și moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

„Foarte simplu vă răspund, ceea ce face un partid de opoziție. Aveți atâta experiență politică. Bănuiesc că nu trebuie să vă dau explicații. Noi nu o să votăm pro-Guvern. Partidul de opoziție votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, ca să fie clar dacă aveați cele mai mici îndoieli”, a spus Tăriceanu, după reuniunea Delegației Permanente Naționale a ALDE.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews