ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Fostul președinte Ion Iliescu nu va avea sechestru pe avere, în Dosarul Revoluției. Așa a decis Înalta Curte de Casație și Justiției (ICCJ) joi, 17 mai, după ce a respins definitiv cererea Asociației 21 Decembrie 1918 de instituire a sechestrului pe averile persoanelor judecate în dosarul „Mineriada din 13-15 iunie 1990”.

„Respinge ca inadmisibilă cererea formulată de petenta Asociația 21 Decembrie 1918, prin reprezentant legal președinte Teodor Mărieș, având ca obiect luarea măsurilor asigurătorii. În baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală, obligă petenta Asociația 21 Decembrie 1918 la plata sumei de 500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. În baza art. 272 din Codul de procedură penală, dispune plata a câte 130 lei, reprezentând onorarii avocați desemnați din oficiu, sume de bani care, potrivit art. 275 alin. 6 din Codul de procedură penală, rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în minuta instanței, conform News.ro

Luna trecută, președintele Klaus Iohannis a dat aviz favorabil cererii procurorilor de urmărire penală pe numele lui Ion Iliescu, Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, în dosarul "Revoluției".

Pe 13 iunie 2017, Parchetul Militar i-a trimis în judecată pe: Ion Iliescu, la data faptelor președinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională (CPUN) și președinte al României; Petre Roman, fost prim-ministru; Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru; Virgil Măgureanu, fost director al Serviciului Român de Informații; general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, adjunct al procurorului general și șef al Direcției Procuraturilor Militare.