ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un peisaj din ce în ce mai dificil în care evoluează presa din România, ActiveNews, iată!, rezistă de 7 ani. Și nu oricum, ci făcînd eforturi uriașe pentru a rezista ca publicație dedicată valorilor naționale!

Cîteodată, am publicat și eu pe acest site, mai ales texte de investigație culturală, supărînd multe personalități care încearcă să-și ascundă trecutul de colaboraționiști ai vechiului Sistem, prin exacerbarea unei false disidențe. Nu știu cîte alte publicații ar fi avut curajul să publice aceste texte, văzînd că majoritatea revistelor literare stau în slujba lui Nicolae Manolescu, vechi și consecvent lingău al Puterii, oricare a fost aceasta, de la Gheorghiu-Dej, pînă la Ion Iliescu și Traian Băsescu.

ActiveNews și redactorii săi s-au evidențiat prin susținerea și promovarea valorilor creștine, nelăsînd să treacă prea repede în uitare activitatea martirilor Bisericii. Nivelul spiritual al demersurilor a fost, de cele mai multe ori, foarte înalt, ceea ce a atras, desigur, prețuirea cititorilor.

Și nu aș vrea să închei fără a sublinia inițiativa de a publica zilnic texte din opera jurnalistică a lui Mihai Eminescu! Numai pentru acest demers și meritați toată prețuirea mea, căci Eminescu rămîne în sufletele noastre ca jurnalist-martir, sacrificat de Puterea vremii în acea nefastă zi de 28 iunie 1883 pentru că strica jocurile subterane făcute de politicieni. El este modelul nostru, al jurnaliștilor dispuși să lupte pentru adevăr.

La ceas aniversar, vă doresc viață lungă pentru că spațiul public are nevoie de voi!

Ion Spânu