ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Multe prostii au debitat de o lună încoace propagandiștii războiului din Ucraina, însă una le întrece pe toate. Autorul acestei uluitoare gogomănii este nimeni altul decît Cristian Tudor Popescu!

Emisiunea pe care o realizează Claudiu Pândaru la Digi24, în care Cristian Tudor Popescu este invitat permanent și unic,  are titlul „Cap limpede”. Se sugerează astfel telespectatorilor că vor asista pe parcursul ei la o analiză fără cusur, impecabilă din punct de vedere logic. Ce este cu adevărat emisiunea este însă cu totul și cu totul altceva…

Culmea culmilor a fost atinsă de curînd, cînd Cristian Tudor Popescu și-a dat arama pe față, așa cum vedeți în secvența aceasta de pe „Cotidianul TV”:


Așa cum ați văzut, CT Popescu își pune singur întrebarea: „Cum să luptăm cu fake-news-urile trolilor ruși?”, pe care o pune pe seama unui fan de-al său. Răspunsul unui jurnalist de bună credință ar fi fost: „La fel cum trebuie să luptăm cu fake-news-urile trolilor ucraineni!”

Dar, nu! CT Popescu simte nevoia să completeze întrebarea „fan”-ului său și adaugă, cu un prostesc aer de superioritate: „Și sînt destui agenți de influență ai Rusiei, ai Kremlinului, alții imbecili utili sau nostalgici ai dictaturii de orice fel!”

Unde naiba i-o fi văzut Popescu pe agenții ăia ruși, nu spune, iar asta ne face să credem că sînt doar în mintea lui, venind din cînd în cînd să-l bîntuie. Și-i cunoaște atît de bine, încît știe că aceștia sînt „imbecili utili”, spre deosebire de el, care se crede un „imbecil inutil”!

Două secunde mai tîrziu, același CT Popescu își neagă propria tîmpenie și spune că: „În România nu există pro-ruși. Nu, nu sînt pro-ruși, sînt pro-dictatură!” Și le-o zice de la obraz, că nu știu rusește, că n-au nici o treabă cu cultura rusă, ci „au treabă că Putin e dictator”! Să nu se supere pe mine, dar după o astfel de constatare, e nevoie de consultul unui medic specialist. Mai ales că deviațiile lui Popescu nu se opresc aici, ci continuă: „Și ar vrea și ei, aici, în România, o dictatură, să fie ordine, domne!”

Și, de aici, începe delirul lui CT Popescu.

În mintea lui, trolii ăia ruși, care nu l-au citit pe Dostoievski și care vor o dictatură în România, au un obiectiv clar, pe care-l știe bine Popescu: „Să nu mai putem noi, aici, în emisiune, să vorbim în felul ăsta”!!!! În grabă, îi spune lui Pândaru că în această idee a lui e o chestiune „psihică”, deși cred că a vrut să spună că e o chestiune „psihiatrică”.

Așa, deci, toată propaganda rusă nu are nici o treabă cu Ucraina sau războiul de acolo! Nu, nici vorbă. Trolii ruși au o țintă precisă: să-i boicoteze lui emisiunea de la Digi24! Vă dați seama ce „cap limpede” are acest CTP?

Bîntuit de aceste gînduri negre, CT Popescu se întreabă retoric: „Ce vor ăștia?”, adică trolii ruși. „Știți ce-ar vrea? Ar vrea să tăcem, domn’e!” Mai mult, chiar, trolii ăia nu vor o discuție polemică, ci i-ar spune lui: „Muriți! Tăceți! Dispăreți, ăștia care sunteți antidictatură!”

Acest nesimțit, care lăuda mineriada din iunie 1990 în „Adevărul”, își permite, în numele democrației lui din beciul în care locuiește (cum spune Mircea Dinescu) să-i eticheteze pe cei care au altă părere decît a lui, ca fiind „putinei”, ceea ce dezleagă pe oricine de la folosirea unui limbaj civilizat la adresa acestui idiot inutil:


Așa, din senin, CT Popescu povestește un episod din tinerețea lui, mai exact cum a fost ridicat de miliție în Craiova. El zice că, beat criță fiind, ar fi cîntat o odă la adresa Elenei Ceaușescu. Noi, însă, din Craiova fiind, cunoscînd-o pe soția lui încă din perioada cînd era studentă, știm că motivul ridicării lui de către miliție a fost altul. Acum poate își reamintește și el, deși beția invocată era mult mai inofensivă decît starea lui de acum.

Cînd părea să-și revină puțin din „beție”, CT Popescu o ia iar pe arătură și ne spune încă o dată „ce vor ăștia”: „Să tăcem toți! Pentru că ce-i deranjează cel mai mult este că vorbesc unii liber, domne” Ce-i deranjează este că prea multă lume vorbește liber, domne! Să tacă dracului odată! Să tăcem toți! Da‘ să tacă ăștia!”

Pînă aici am încercat să urmărim firul logic al gîndirii lui CT Popescu și am fost la un pas s-o luăm și noi razna. Logica a fost siluită grav.

În realitate, după cum bine se știe, în România nu se poate vorbi despre teroarea trolilor ruși, ci de un cor al susținătorilor lui Zelenski! Mai mult chiar, au fost interzise site-uri despre care se spunea că ar fi apropiate de Moscova, cum este „Rusia Today”. În România, abia dacă sînt cîteva voci care pun întrebări față de propaganda deșănțată a Ucrainei, cu fake-uri grosolane, cu folosirea unor imagini din anii trecuți și din alte țări ca și cum ar fi din Ucraina de azi!

Cazul cel mai mediatizat este al profesoarei Alba Popescu de la Universitatea „Carol I” a Armatei, care este într-o anchetă disciplinară pentru că „a îndrăznit”, ca specialist în geopolitică, să pună întrebări incomode pentru Zelinski! Deci „trolii ruși” sînt interziși în România, nu ei îl interzic pe CTP. Iar „trolii ruși” din mintea lui CTP nu sînt altceva decît acei oameni care-și permit luxul să pună întrebări!

Și atunci, de unde a scos CTP prostia asta fără seamăn că trolii ruși vor să-i închidă lui gura și emisiunea aceea penibilă de la Digi24? Iată o întrebare la care doar unii medici ar putea răspunde cît de cît convingător, căci sînt și boli incurabile în lume.

Autor: Ion Spânu

Sursa: Cotidianul.ro