ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sub coordonarea lui Alexandru Muraru, la Iași a fost comemorat „Pogromul de la Iași”, pe care liberalul din Comisia SRI îl consideră ca fiind săvîrșit de armata română, în timp ce documentele dovedesc că tragedia din 27-30 iunie 1941 a fost asumată de Germania. Aceasta a recunoscut încă din 1959 că acele groaznice crime au fost făcute de armata germană, așa cum precizează o știre apărută în august 1959 în ziarul evreiesc „Jewish Telegraphic Agency”
 
 
 
 


Faptul că organizațiile evreiești din România au organizat comemorarea Pogromului de la Iași, cu invitați din întreaga lume, cărora n-au ezitat să le „demonstreze” că românii, singuri, doar ei au comis crimele oribile din trenurile morții, poate să fie un obiectiv atins. Treaba lor!

Problema mea este a românilor, a ăstora care, mai nou, văd că acceptă senini ruperea de biserică, graviditatea bărbaților sau renunțarea la familia tradițională. Au murit cîteva milioane de români în acest al doilea Război Mondial. Oare pentru ce? Nu și pentru recuperarea Basarabiei? Avea România o altă miză?

În acest sens, cu doar o săptămînă înainte de Pogromul de la Iași, mai exact în noaptea de 21-22 iunie 1941, mareșalul Ion Antonescu, în calitate de șef al armatei, a dat acel vestit „Ordin către Armată”, cunoscut prin celebrele cuvinte: „OSTAȘI, VĂ ORDON TRECEȚI PRUTUL!”

Puțini sînt cei care sînt interesați de contextul în care era inclus acest ordin. Iată întreg pasajul care-l conține:
 
 
 

În sinteză, ordinul „Ostași, vă ordon: treceți Prutul!” avea ca substrat următoarele obiective:

– recuperarea Bisericii din ținuturile ocupate de ruși

– scoaterea Basarabiei și Bucovinei de sub „jugul roșu al bolșevismului” (ciuma roșie, nu?).

Astăzi, în spațiul public, de la președintele Klaus Iohannis, pînă la ultimul penelist sau pluserist, observăm că există o preocupare ca politica externă a României să aibă drept component esențial sentimentul anti-Rusia, dar și preocuparea pentru destinul Basarabiei.

Dacă acestea nu sînt prezente în preocuparea guvernanților de azi doar pentru a fi în ton cu orientarea NATO sau a SUA, ar fi trebuit ca Iohannis și aliații săi să organizeze simpozioane, pe modelul celor făcute de Alexandru Muraru, Alexandru Florian și organizațiile evreiești pentru comemorarea „Pogromului”: conferințe și chiar o ședință extraordinară la Parlament pentru ziua în care Armata României a trecut Prutul pentru recuperarea Basarabiei și Bucovinei din mîinile rușilor!

Pînă la urmă, intrarea României în al Doilea Război Mondial a avut exact acest scop: întregirea României Mari, nicidecum exterminarea evreilor din Moldova. Cei care au făcut Pogromul de la Iași au fost soldații Germaniei, lucru recunoscut chiar de Guvernul Germaniei, la cîțiva ani de la terminarea războiului, așa cum a acceptat chiar Guvernul Germaniei încă din anul 1959!

Nici un om sănătos la cap nu poate fi de acord cu crimele din trenurile morții din zilele de 27-30 iunie 1941, în care și-au pierdut viața zeci de mii de evrei, dar nu poate reduce al Doilea Război Mondial la acele tragice evenimente. Să nu uităm că în acest război, au murit și peste 800.000 de români, fie în timpul alianței cu Puterile Axei, fie după ce România a trecut de partea Aliaților!

Bun, deplîngem soarta evreilor uciși în trenurile morții, dar pentru cei 800.000 de români morți sau pentru cei 341.765 de dispăruți sau prizonieri nu ne-a mai rămas nici un gînd pios sau de recunoștință?

P.S. Se împlinesc în acest an 200 de ani de la Revolția lui Tudor Vladimirescu, în urma căreia, în noaptea de 27 spre 28 mai 1821, acesta a fost ucis. Nici „Domnul Tudor” n-a avut parte de o comemorare în Parlamentul României. Nu învățăm nimic de la comunitățile evreiești în ceea ce privește cinstirea martirilor neamului!
 
Sursa: Cotidianul