ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doar 9 din cei 26 de consilieri locali de la Sectorul 2 au votat pentru demolarea bustului lui Mircea Vulcănescu, amplasat în „Piața Sfîntul Ștefan”! În aceste condiții, a fost respinsă pentru a treia oară acțiunea inițiată de noii susținători ai Tribunalului Poporului, bolșevicii de azi, care susțin că sentințele date în primii ani ai comunismului ar fi valabile și azi.

„Cotidianul TV” a realizat cu sprijinul colegilor de la „ActiveNews” un colaj care cuprinde principalele momente ale ședinței Consiliului local al Sectorului 2. Luările de cuvînt sînt semnificative și arată că nu se mai acceptă bătaia de joc a unor personaje sinistre sau a unor instituții plătite din bani publici la adresa personalităților culturii noastre, care au suferit ani grei în închisorile comuniste, sub sentința odiosului Tribunal al Poporului din epoca bolșevică.

În ședința respectivă, unii vorbitori au spus că inițiativa acestui proiect ar aparține Institutului „Elie Wiesel” (care fusese inițiatorul acțiunii de acum cinci ani), alții că inițiativa ar aparține lui Alexandru Muraru, consilierul Primului ministru pe probleme de antisemitism.

Imediat după ședință, Institutul „Elie Wiesel” a dat un Comunicat semnat de Alexandru Florian, prin care nega această acuzație, precizînd totuși că „Guvernul a adoptat ‘Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură’, dar că această politică publică rămâne numai pe hârtie câtă vreme criminali de război, membrii ai guvernului Antonescu, continuă să fie tratați de către autorități drept modele civice”, ceea ce arată că ar fi vrut ca bustul lui Mircea Vulcănescu să fie demolat!

În schimb, Alexandru Muraru tace chitic, mai ales că sursele noastre spun că Silviu Feroiu, consilierul care a semnat ca inițiator al proiectului, coleg de partid cu Muraru, ar fi recunoscut că dumnealui ar fi generat acțiunea în care a fost angrenat atît Prefectul Toni Greblă (care spune că a fost victima justiției nedrepte, dar care vrea să dărîme statuia lui Mircea Vulcănescu, adevărat martir al justiției bolșevice!), cît și ministrul de Interne, Lucian Bode. Declarația lui Feroiu ar fi trebuit să facă parte din materialul difuzat de „România cultural”, dar a fost „tăiată” de cineva și n-a mai apărut!

Filmul realizat pentru Cotidianul: