Ilie Năstase, Ion Țiriac și Simona Halep au fost dați în judecată de către Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, după ce au făcut o petiție pentru repunerea in circuitul intern și internațional al Arenelor de Tenis „Progresul”.
 
Ilie Năstase a dezvăluit că Isărescu le cere un milion de euro celor trei. Primul lider mondial din istoria tenisului l-a criticat în termeni duri pe guvernatorul BNR, anunță prosport.ro.
 
„Domnul Isărescu așa conduce banca, e ca și afacerea de la mama lui, de la Drăgășani, ne-a dat în judecată și ne cere un milion de euro - mie, lui Țiriac și lui Halep, că am îndrăznit să îi cerem stadionul. Că noi vrem să-l vindem, ca el, sau să facem hoteluri pe acolo... Nu vrem să jucăm tenis”, a spus Năstase la Telekom Sport.

„Eu cu domnul Țiriac mai avem puțin de trăit, dar sper ca ceilalți care rămân, Halep sau ce mai rămâne în urma noastră, o să se bată până o să câștige dreptul să joace acolo”, a mai spus Năstase.

La începutul lunii octombrie 2018, Țiriac a depus o petiție semnată de mai multe personalități din sportul românesc - Ilie Năstase, Virginia Ruzici, Andrei Pavel, Simona Halep sau Horia Tecău. În petiție, Ion Țiriac solicită ca Arenele BNR să fie puse din nou în uz pentru a putea organiza turneul de tenis.

A existat inclusiv o audiere la comisia Senatului, dar și întâlniri între Ion Țiriac și Simona Halep cu premierul de la acea vreme, Mihai Tudose, însă lucrurile nu au depășit acest nivel.

BNR și-a manifestat intenția de a rezolva situația, s-a propus chiar ca Arenele să treacă în subordinea Primăriei Capitalei, numai că totul a rămas la nivel declarativ. La finalul anului trecut, Țiriac, Ilie Năstase și Simona Halep, alături de alte nume din tenisul românes, au dat in judecata BNR, cerând reincluderea Arenelor BNR în circuitul sportiv.

Cazul a fost soluționat de Tribunalul București, care a respins cererea ca fiind "lipsite de interes" și cel în privinta daunelor morale ca fiind nefondat.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews