ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ionel I.C. Brătianu, figura legendară a liberalismului românesc, s-ar răsuci în mormânt, dacă i-ar auzi pe cei care se pretind a fi urmași ai marelui om politic. Un spectacol hilar, cu accente dramatice, au oferit de curând, la Palatul Parlamentului, tinerii PNL-iști, reuniți pentru alegerea noului lor șef. 

Luați la întrebări de câțiva jurnaliști, despre doctrine, fondatorul Partidului Național Liberal și liberalism, tinerii PNL au dat niște răspunsuri care nu doar că ating ridicolul, prin lipsa crasă de cunoștințe politice și superficialitate, ci lezează grav memoria celui mai mare om de stat liberal. Confuzie totală, bâlbâieli, rânjete și grimase - asta este tot ce au arătat cei câțiva tineri PNL chestionați de jurnaliștii de la Antena3. 

„Cu rânjete infecte, cu fețe hidosite de prostie și subculturalitate, unii participanți, între care și Sorina Ciurlea, culmea, candidata la șefia PNL femei, în Timiș ( Ha, se răsucesc liberalii adevărați în morminte!) au dat niște răspunsuri stupefiante. Sorina Ciurlea, preaiubita candidată, susținută de Alin Popoviciu, prin ”brațul lung” al altui pdl-ist ( din umbră), Dan Popa, este unica candidată la șefia PNL – femei,  din județul fruntaș liberal de altădată, Timiș. Întrebată fiind de jurnaliști ”ce este liberalismul” a răspuns tâmp, infantil,  dovadă a lipsei crase de educație liberală cam așa: ”vă răspund data viitoare”….adică, cu temele nefăcute, cu lipsa  bagajului de cuvinte,  fără  decența de a fi  promptă în fața camerei tv,  ce, desigur, este neiertătoare, această persoană  vrea, cu orice preț, să fie președinta femeilor liberale din Timiș?", scrie ziua de vest.
 
În fruntea tinerilor liberali care nu știu că formațiunea din care fac parte NU este de stânga și care au lapsus când vine vorba de numele politicianului care a pus bazele PNL, a fost aleasă Mara Mareș. Deputat liberal, Mareș este unul dintre puținii parlamentari care au votat împotriva modificării Constituției în sensul dorit de Coaliția pentru Familie, în condițiile în care colegii săi de partid au votat în masă definiția tradițională a familiei: „România are lucruri mai importante de făcut, decât fragmentarea populației pe teme religioase și ultraconservatoare. Aceasta este o temă falsă, menită să dezbine, iar religia este o stare spirituală, nu un mijloc de manipulare politic”.