ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este haos total la Spitalul Judetean Neamt din subordinea CJ Neamt. Cel putin asta rezulta din ce spun pacienti si rude ale acestora, care au asaltat redactia tvmneamt in ultimele 3 zile cu apeluri telefonice si mesaje, toate in aceeasi nota: ”Ne omoară cu zile!”

Situatia pare scapata de sub control in spital, si nu neaparat din cauza aglomerarii (au fost perioade si mai grele), ci din cauza incompetentei, nepasarii si al managementului defectuos, ca sa folosim un termen civilizat.

Gravidele sun mutate zilnic de pe un etaj pe altul, de la o sectie la alta, fara sa le ofere nimeni explicatii, iar altele sunt trimise sa nasca acasa sau pe unde pot sa gaseasca un loc cu asistenta medicala.

Sute de pacienti au stat in frig zile intregi, pentru ca nimeni dintre cei care administreaza spitalul, nu s-a deranjat sa schimbe o teava sparta, veche de zeci de ani.

O femeie de 62 de ani, a murit sambata trecuta in spital, infectata cu Covid, desi era vaccinata. Fiul femeii spune ca pe perioada internarii (aproximativ doua saptamani), femeia si-a sunat cu disperare rudele, rugandu-le sa o ia acasa, pentru ca in spital nu primeste niciun tratament, iar starea i se agrava de la o ora la alta. Din pacate, temerile ei s-au adeverit. Fiul femeii mai spune ca a vorbit la telefon cu cel putin 3 cadre medicale cand mama lui era in spital, oferindu-se sa duca el medicamentele de care era nevoie, insa de fiecare data a fost refuzat si tratat cu dispret.

Un barbat, nevazator si epileptic, a fost inmormantat chiar astazi. Acesta a murit în spital la 24 de ore dupa ce a fost luat cu ambulanta in urma unei crize de epilepsie. A fost gasit pozitiv imediat in urma testului facut in ambulanta, a fost dus la spitalul administrat de CJ Neamt si n-a mai iesit viu de acolo. Totul s-a intamplat in intervalul 4-5 octombrie. A doua zi dupa ce a fost internat i s-a luat telefonul, pentru ca-si suna familia si se plangea ca îi este frig si sete. Cateva ore mai tarziu, nepoata lui era anuntata ca barbatul a murit. ”Unchiul meu avea 60 de ani (nevazator) in momentul in care a făcut o criză epileptica. Stiam situația deoarece mai făcuse in trecut. După criza el se manifesta cu horcăit,etc. Am vazut ca nu se simte prea vine, am sunat la ambulanță. După trei sferturi de oră ajunge cu medic fără nici un fel de echipament de protectie. Il urcam in ambulanță și ii se face testul, fără ca noi să vedem și iese pozitiv. A fost transportat la spital.

In noaptea respectivă de 4 spre 5, el era atât de constient încât m-a apelat încontinuu. Cand am gasit dimineata apel, l-am sunat si plângea că ii e frig si sete, si sa vin mai repede la el. I-am dus tot ceea ce trebuia, inclusiv pătura, si un domn caraus ,obez, mi-a făcut semn ca e ca o legumă unchiul meu si ca râde și vorbeste singur.

In scurt timp ajung acasa si imi suna telefonul. El era, mi-a zis ca sta in pat, destul de constiient. O asa zisa doamnă de acolo, cand l-a prins cu telelefonul, i l-a luat si i l-a inchis. Nu am mai sunat la upu, ca imi spunea mereu ca deranjez, si sa îl las sa respire daca îl mai vreau acasa sănătos. Zis si facut.

Dimineata pe la 5 si10 ma trezesc si nu mai vad nici un apel de la el. Sun la upu si o tipa imi spune ca pe unchiul dumneavoastra îl găsiți la morga. Va arat cum arata si cum i a luat telefonul (n.red. exista si o dovada audio). As vrea sa fie el cel care nevăzător fiind a vazut situația de dincolo de usi. Nu am reusit sa discut cu nici un medic, deoarece nu ii găseam. Un singur medic, nu ii mai retin numele de la upu, din usa mi a zis ca e repartizat pe contagioasă, dar de fapt sta cazat in upu ca nu sunt locuri libere”, este mesajul trimis la tvmneamt de Bianca Patrichi, nepoata barbatului.


Continuarea la TVM Neamț