ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că instituția pe care o conduce a reușit să pună în acord „interesul uriaș pentru sport” cu restricțiile stării de alertă în ordinul comun cu Ministerul Sănătății care reglementează reluarea competițiilor și antrenamentelor de la 1 iunie.

Stroe a dat detalii despre faza a doua a reluării activității sportive și a competițiilor, menționând că se pot relua competițiile pe echipe, dând exemplul FRF și LPF care au solicitat să reia Liga I la 13 iunie. El a mai spus că oricine decide ca sportivii să iasă din cantonament și să meargă acasă o va face sub semnătură și își va asuma responsabilitatea unei eventuale îmbolnăviri.

„De ieri, 1 iunie, în România se poate face mult mai mult sport. Am reușit această deschidere poate mai repede decât se așteptau mulți. Le oferim sportivilor posibilitatea de a se antrena și de a participa la competiții. Dar această deschidere vine cu răspundere uriașă, pe care o avem noi, ca instituții ale statului, cât și instituțiile sportive și entitățile care organizează pregătirea și competițiile sportivilor români. Încep cu un apel: Deschideți bazele și sălile pentru sport! Bineînțeles, respectând legile și normele și protejând sănătatea tuturor participanților. Tot ce aveți de făcut este să respectați ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății și, eventual, chiar să elaborați norme interne pentru o cât mai bună protejare a sportivilor. Mingea, din punctul meu de vedere, este la dumneavoastră, administratori de săli, baze sportive și oficiali ai structurilor sportive și dați drumul la sport. Am reușit să punem în acord interesul uriaș pentru sport cu restricțiile inerente ale acestei stări de alertă. Ordinul comun stabilește un cadru foarte bine definit pentru majoritatea tipurilor de pregătire, antrenament și chiar competiție. Mai puțin pentru competițiile în sală. Ce avem în plus de ieri față de 15 mai? Deschiderea e la toate categoriile de vârstă, se pot organiza competiții, dar în anumite condiții", a spus Stroe.

„Ordinul reglementează activitatea sportivilor de performanță, adică sportivi legitimați. Se pot deschide competițiile în aer liber pentru sporturi individuale, dar și de echipă, după condițiile din ordin. Sunt permise și antrenamente și la competițiile de sală, dar antrenamente individuale. De asemenea, se pot relua antrenamentele și competiții în bazin. Rămâne însă regula fără spectatori la toate competițiile. Juniorii se pot antrena în aer liber și în sală, individual sau în grup de maximum 3, cu distanțare. Deci nu în regim colectiv. Deci cluburile și bazele sportive pot relua activitatea respectând normele din ordinul comun”, a adăugat Stroe.