ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Laura Ștefănuț, iubita ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, în a cărui subordine se află Insitutul Matei Balș, dă românilor guvernați de regimul Iohannis-Cîțu-Barna-Cioloș o lecție de ipocrizie crasă.
 
După ce ne spune cum s-au „pierdut alte vieți” în spitalele care iau foc, Ștefănuț povestește cum mama ei a fost salvată de medicii eroii de la Balș, deși femeia a îndurat frigul. Oare de ce Ștefănuț nu și-a anunțat iubitul care conduce ministerul Sănătății, în subordinea căruia se află Matei Balș, că pacienții tremură de frig într-un spital din Capitală? Și nici pe primarul general Nicușor Dan care susține în ziua tragediei de la Balș,cu un tupeu maxim, că ”nu au existat problemele de căldură la Matei Balș, nici la blocurile din jur”. O afirmație sfidătoare care contrazice toate afirmațiile rudelor pacienților, conform cărora, din cauza frigului din saloane, erau aduse aeroterme de acasă.

Laura Ștefănuț nu se limitează doar în a aduce osanale medicilor. Fără să sufle o vorbă  despre „odrasla” de la Sănătate, care abia a articulat trei propoziții, iubita lui Voiculescu ne spune că s-a interesat cum e în SUA. Și, zice ea, și acolo mor oameni în spitale de la reșouri. Reacțiile internauților au fost pe măsura mesajului ipocrit al iubitei ”odraslei”. Cea mai amuzantă este cea a unui internaut care sugrează că, poate, Vlăduț, a vrut să scape de soacră, dacă a ținut-o în frig.

”Alte vieți pierdute în saloanele de spital care au luat foc astăzi, în București, la spitalul COVID Matei Balș. 
Mama a fost internată chiar la Balș cu COVID-19 și le rămân recunoscătoare medicilor despre care cred că i-au salvat viața. Nu doar că au fost profesioniști, dar au fost și oameni, o părere împărtășită de toate femeile din salonul mamei. Femeile nu împărtășeau doar stima pentru medici și lupta cu boala aceasta care ne-a schimbat viețile tuturor, dar și un calorifer electric. Nu le-a lipsit nimic la nivel de medicamente, oxigen și omenie, în schimb era frig în acel salon, la acel moment. 
 
Acum, prefectul ne spune că nu mai erau probleme cu încălzirea, dar o ipoteză rămâne că incendiul a fost declanșat de un reșou. 
 
M-am uitat dacă alte state se confruntă cu așa ceva.
 
În SUA, au fost raportate 1.100 de incendii în spitale în 3 ani (2012 - 2014), potrivit datelor US Fire Administration. 
68% au fost cauzate de reșouri pentru gătit, 6% defecțiuni electrice și 5% din cauza sistemului de încălzire. În general, incendiile cauzate de aceste reșouri nu s-au răspândit. Cele pornite din cauza deficiențelor electrice au generate cele mai multe pagube, fiindcă au cuprins salonul sau spitalul.
 
După cum vedeți, marea diferență este că în aceste 1.100 de focuri din spitalele din SUA au murit mai puțin de 5 oameni. 
 
Dar acolo, în general, siguranța pacientului este pe primul loc. În România, deși avem medici de excepție, uneori mai buni decât colegii lor străini cu viață mai lejeră, spitalul încă nu pune pacientul pe primul loc. 
 
Sistemul nu a pus cetățeanul vulnerabil pe primul loc atât de mult timp, încât a devenit obișnuință, „normalul” care este acum adresat, contestat de o echipă nouă la minister, dar și la primărie. 
 
Dincolo de cauzele specifice, fie că vorbim de reșouri sau probleme electrice, problema rămâne sistemică -siguranța pacientului pe primul loc- și nu se va rezolva cu condamnarea vreunei asistente (cum s-a întâmplat în cazul incendiilor de la maternități spre exemplu).
 
Condoleanțe familiilor care trec prin dureri greu de imaginat pentru noi, restul. Reziliență și luciditate pentru cei care luptă cu sistemul, dar și pentru toți ceilalți care vor să vadă cum în țara asta lucrurile se schimbă în mai bine”.

Comentariile la postarea lui Ștefănuț

Marius Stere
Stai ca Iohannis i-a cerut lui Iubi sa reformeze sistemul din spitale....m-a bufnit rasul...:))) Voiculescu sa reformeze ceva...doamne ce tare e...:)) un simt al umorului dezvoltat are sibianul...
 
Emil Trusca
Acum te-ai uitai și la alte state, la incendiile de pana acum te-ai uitat? Ipocrizia nu salvează România!

Adrian Lungu
Iubitul dumneavoastra este de aceeasi parere? Daca da, de ce nu-si da demisia?

Lucian Dumitrascu
In plus, in US nu exista nici o Laura Ștefănuț sa le explice alora ca se poate si mai rau si ca "hai ca e bine".
 
PS: nu cereti demisii, nu organizati un protest spontan in Piață? Un Referendum cu "Fără incendii in spitale"? Nimic?