ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul familei Melencu, Tonel Pop, afirmă că „cineva” îl învață pe Gheorghe Dincă tertipuri juridice, astfel încât să păcălească autoritățile să închidă cazul celor două fete dispărute, deși este posibil să existe și alte victime. În opinia avocatului, există pericolul închiderii cazului dacă se va dovedi că a doua victimă este Luiza, deoarece sunt două dosare penale deschise și două dispărute. De asemenea, el cere să fie audiat polițistul căruia Dincă s-a confesat, fără ca acest lucru să facă pare dintr-o anchetă. ”Este clar că erau amici. Au discutat în tete-a-tete timp de peste o oră”, a subliniat avocatul.
 
Marți, anchetatorii au reluat căutările în pădurea unde Dincă spune că ar fi ascuns trupurile, fiind aduși și câini.


Avocatul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, a declarat, marți, la Caracal, că în paralel cu perchezițiile din locuința lui Gheorghe Dincă și din pădurea de lângă oraș are loc și o percheziție informatică: „organele în drept au făcut o tabără în care sunt mai mulți specialiști în diverse domenii, inclusiv informatică. Au venit cu generatoare de curent, cu toate dotările, cu imprimante și cu tot ce se poate. (…) Se fac și percheziții informatice”.
Întrebat despre o eventuală a treia victimă, avocatul a răspuns că se vorbește despre mai multe victime, nu neapărat despre a treia: „Din punctul meu de vedere această declarație a inculpatului, de data aceasta sinceră sau cel puțin parțial sinceră, în sensul în care ne-a condus la un cadavru fie chiar și incinerat are scopul de a bloca cercetările, pe ideea că sunt două fete, dosarul este pornit pe două victime. În momentul în care se poate dovedi că cele două victime sunt decedate se poate ridica problema să nu se mai sta pe aici, în curte, să nu se mai facă alte cercetări. Din punctul meu de vedere tactica acestui inculpat este ca în momentul în care are două victime cel puțin recunoscute există pericolul să se închidă cercetările Nici noi, nici opinia publică nu cred că este normal să ne oprim aici. Anchetatorii nu au spus că s-ar opri aici”.
 
Chestionat, de asemenea, de ce crede că Dincă îi trimite pe anchetatori pe diverse piste, unele greșite, dacă încearcă să apere sau să ascundă pe cineva, avocatul a răspuns: „El are o tehnică bine stabilită. Cineva îl învață cred că în timp util. Nu știu, o să vedem cu cine are el contact, cine îl învață. După atâția ani de experiență (ca avocat – n.r.) îți dai seama imediat dacă îl învață cineva sau nu pentru că merge la chestii de o finețe incredibilă, de genul: ne-a povestit una din fete a vrut să scoată bani de la bancomat și nu a reușit și atunci el a interpretat că îi bate un apropo sexual, că dacă o plătește vrea. Finețuri de astea, dar cu cheie juridică. Din punctul meu de vedere încearcă să închidă cazul prin cele două victime”, a declarat avocatul familiei Luizei.