ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile irlandeze au anunțat noi restricții Covid-19, pe fondul înmulțirii numărului de infectări cu noul coronavirus, deși populația adultă este vaccinată în proporție de 93%, în Irlanda fiind administrate până acum un total de 7,427,052 de doze de vaccin Covid, după cum informează Irish Times

Potrivit site-ului oficial al guvernului irlandez de informare a cetățenilor - Citizens Information - începând cu 16 noiembrie, contacții direcți ai unui caz confirmat de COVID-19 trebuie să-și limiteze deplasările, chiar dacă sunt persoane complet vaccinate.

În plus, din 18 noiembrie 2021, de la miezul nopții, se instituie următoarele măsuri: puburile, restaurantele, cluburile de noapte și localurile autorizate trebuie să se închidă la miezul nopții, se recomandă telemunca, dacă este posibil, iar la cinema sau la teatru trebuie prezentată dovada vaccinării. 

Mai mult, la puburi sau restaurante, oamenii trebuie să-și lase datele de identificare, pentru a fi contactați în cazul unei anchete epidemiologice.

Întâlnirile cu alte persoane acasă pot avea loc în următoarele condiții:

În cazul în care o gospodărie nu este complet vaccinată, poate primi vizitatori în casă de la o altă gospodărie nevaccinată.

 
Dacă persoanele dintr-o gospodărie sunt complet vaccinate, se pot întâlni în casă cu persoane dintr-o gospodărie nevaccinată, dacă acestea nu prezintă risc de îmbolnăvire gravă și dacă nu sunt mai mult de 3 gospodării.
 
Se pot întâlni în spații închise fără restricții doar persoanele complet vaccinate între ele și persoanele care au avut un test Covid pozitiv în ultimele 9 luni.
 
Consultați aici lista integrală a restricțiilor din Irlanda. VIDEO cu anunțul făcut de Heather Humphreys, ministra protecției sociale: