ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


E oficial. Mugur Isărescu va conduce BNR pentru încă cinci ani. Cu sprijinul PSD și ALDE, Mugur Isărescu a fost votat miercuri  de Plenul Senatului și Camerei deputaților, reunit în ședință comună, alături de noua conducere a BNR. De asemenea, Florin Georgescu va rămâne prim-viceguvernator.
 
Guvernatorul Băncii Naționale a României a afirmat, după ce Parlamentul i-a aprobat un nou mandat, că actualul Consiliu de administrație al BNR va depune „toate eforturile” pentru îndeplinirea actualului mandat, dar are și unul nou, de a pregăti România în vederea aderării la zona euro.
 
După ședință, Isărescu a afirmat că BNR are un nou mandat ambițios, cu ”multe provocări”.

„Cred că acest nou consiliu va depune toate eforturile, va depune întreaga capacitate profesională pentru îndeplinirea mandatului care îi este încredințat. Mandatul nostru este stabilit de legile bancare, de legea Băncii Naționale. Aș adăuga, așa cum am spus și în comisiile de specialitate, că avem și un mandat nou, hotărât prin programul de aderare la zona euro, la care Banca Națională, împreună cu Guvernul, cu reprezentanții partidelor politice și cu Academia Română, cu sprijinul Președinției, au lucrat. Acest mandat nou este pregătirea aderării României la zona euro. Avem un mandat ambițios, cu multe provocări”, a spus guvernatorul.

Marți, Isărescu a fost avizat favorabil de comisiile parlamentare de specialitate, cu unanimitate de voturi, pentru un nou mandat de guvernator.

Tot unanimitate a fost și la avizarea propunerilor pentru Consiliul de Administrație al BNR: Florin Georgescu (prim-viceguvernator), Leonardo Badea și Eugen Nicolăescu (viceguvernatori), Gheorghe Gherghina, Cristian Popa, Balint Csaba, Dan Radu Rușanu și Virgiliu Stoenescu.

Isărescu are 69 de ani și conduce BNR din 1990, fiind cel mai longeviv guvernator din lume. El a fost și prim-ministru în perioada 1999 - 2000.