ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Hezi Levy, directorul general al Ministerului Sănătății israelian, a declarat într-un interviu pentru unul dintre posturile de televiziune israeliene că „dacă totul merge bine”, mall-urile și teatrele vor fi redeschise. Cu o clarificare importantă: „accesul va fi permis doar celor care dețin un pașaport verde”, potrivit Smartradio.


Documentul este, de fapt, un certificat de vaccinare îmbunătățit, în formă digitală sau nu – pentru cei care nu sunt familiarizați cu instrumentele digitale.

Pașaportul ar trebui să intre în circulație pe 23 februarie, dată care marchează și o nouă etapă în relaxarea restricțiilor. Israelul a ajuns la un acord cu Cipru, permițându-le cetățenilor care au fost vaccinați împotriva coronavirusului să călătorească fără restricții între cele două țări, de îndată ce zborurile vor fi reluate.
 
Cu condiția de a deține, pe lângă pașaportul tradițional, permisul de vaccinare. Pașaportul cu cod QR, emis de Ministerul Sănătății, va fi disponibil în cinci limbi – ebraică, arabă, rusă, amhară și engleză.
 
În plus față de numele, numărul cărții de identitate, numărul de telefon și e-mailul titularului, documentul va furniza mai multe informații despre sănătate: data vaccinării și data expirării (la șase luni după a doua doză), data contaminării cu SARS-Cov-2 (dacă este cazul) și rezultatul testelor anti-Covid, dacă au fost efectuate în ultimele 48 de ore.