ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Israelienii care nu fac a treia doză de rapel pot pierde certificatul verde. Din 3 octombrie, cei care nu au făcut a treia doză de vaccin la șase luni după a doua doză vor rămâne fără certificatul verde, scrie Cotidianul.

Noile reguli îi va obliga, de asemenea, pe cei  care s-au vindecat de Covid să facă doza de rapel pentru a fi eligibili pentru green pass. Cei cărora li se va retrage permisul verde săptămâna aceasta, vor fi nevoiți să  să stea în carantină timp de cel puțin o săptămână dacă au fost în contact cu o persoană confirmată cu coronavirus.

„Respect foarte mult experții medicali și le apreciez munca, dar impunerea de noi restricții asupra cetățenilor israelieni nu este politica acestui guvern. În ciuda presiunilor, ne vom abține în această etapă de la noi restricții asupra populației”, s-a pronunțat premierul Bennet, în disputa cu oficialii din domeniul sănătății.

Sursa amintită mai precizează că, Salman Zarka, coordonatorul luptei cu pandemia în Israel, a spus că o a patra doză va fi necesară, din cauza noilor variante contagioase.

„Așa va fi viața noastră de acum înainte, în valuri”, a adăugat Zarka. 

Cu toate acestea, peste 2,5 milioane de israelieni sunt deja imunizați cu trei doze de vaccin anti-Covid-19, iar coordonatorul campaniei de vaccinare susține că va fi necesară o a patra doză.