ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ca răspuns la atacul Hamas din Tel Aviv, armata israeliană a efectuat un atac cu ”muniție precisă și pe baza unor informații corecte” care a ucis cel puțin 35 de palestinieni și au rănit alte zeci de persoane într-o zonă a orașului Rafah destinată persoanelor strămutate, informează Reuters.

"Forțele de apărare israeliene sunt la curent cu rapoarte care indică faptul că, în urma loviturii și a focului care a fost aprins, mai mulți civili din zonă au fost răniți. Incidentul este în curs de revizuire".

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Gaza, administrată de Hamas, Ashraf Al-Qidra, a declarat că 35 de persoane au fost ucise și alte zeci, majoritatea femei și copii, au fost rănite în atac.

Lovitura a avut loc în cartierul Tel Al-Sultan din vestul orașului Rafah, unde mii de oameni se adăposteau după ce mulți au fugit din zonele estice ale orașului, unde forțele israeliene au început o ofensivă terestră în urmă cu peste două săptămâni.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii a declarat că spitalul său de campanie din Rafah primește un aflux de victime și că și alte spitale primesc, de asemenea, un număr mare de pacienți.

Înaltul oficial al Hamas, Sami Abu Zuhri, a descris atacul de la Rafah drept un "masacru", considerând Statele Unite responsabile pentru că au ajutat Israelul cu arme și bani.

"Atacurile aeriene au ars corturile, corturile se topesc, iar trupurile oamenilor se topesc și ele", a declarat unul dintre locuitorii care au ajuns la spitalul kuweitian din Rafah.

Mai devreme duminică, armata israeliană a declarat că au fost identificate opt proiectile care au traversat din zona Rafah, extremitatea sudică a Fâșiei Gaza, unde Israelul și-a continuat operațiunile în ciuda unei hotărâri de vineri a instanței supreme a ONU care i-a ordonat să înceteze atacurile asupra orașului.

Un număr de proiectile au fost interceptate, a precizat aceasta. Nu au fost raportate victime.

Premierul Benjamin Netanyahu își convoca cabinetul de război în cursul zilei de duminică pentru a discuta despre continuarea operațiunilor în Rafah. Israelul susține că decizia instanței ONU lasă loc pentru o anumită acțiune militară acolo.