ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: Curtea Internațională de Justiție (CIJ) de la Haga nu a ordonat Israelului să pună capăt operațiunii sale militare din Fâșia Gaza.

Curtea Internațională de Justiție de la Haga a decis că Israelul trebuie să ia măsuri pentru a preveni actele de genocid împotriva palestinienilor din Fâșia Gaza, dar nu a cerut încetarea operațiunilor militare, informează Mediafax.

CIJ a spus că Israelul trebuie să permită acordarea de ajutor umanitar palestinienilor și să nu distrugă nicio dovadă legată de acest caz.

Aceste "măsuri provizorii" sunt diferite de cererea principală solicitată de Africa de Sud, care a intentat acțiunea și care dorea o încetare totală și imediată a focului
 
ȘTIRE INIȚIALĂ: Curtea Internațională de Justiție de la Haga a anunțat că va pronunța o decizie vineri în privința solicitării Africii de Sud în legătură cu măsuri provizorii împotriva Israelului, informează Știripesurse.

Pretoria insistă că Israelul a încălcat Convenția privind Genocidul. Echipa juridică a Africii de Sud a cerut judecătorilor să someze Israelul să își înceteze imediat operațiunile militare în Gaza, să împiedice orice strămutare forțată a persoanelor, să garanteze că civilii au acces la resurse adecvate de alimente, apă și medicamente și să se abțină de la orice acțiuni sau declarații ce ar putea exacerba situația

Israelul a afirmat că are dreptul să se apere și că îi vizează pe militanții Hamas, nu pe civilii palestinieni. Autoritățile israeliene au cerut judecătorilor de la Haga să respingă solicitarea Africii de Sud, despre care afirmă că se bazează pe o distorsionare gravă și acuzații nefondate privind un genocid inexistent.