ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Israelul a lovit sâmbătă unul dintre cele mai înalte turnuri rezidențiale din Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, intensificând presiunea asupra ultimei zone din enclavă pe care nu a invadat-o încă și unde se adăpostesc peste un milion de palestinieni strămutați, relatează Reuters, citat de Știripesurse.

Clădirea cu 12 etaje, situată la aproximativ 500 de metri de granița cu Egiptul, a fost avariată în urma atacului.
 
Zeci de familii au rămas fără adăpost, deși nu au fost raportate victime, potrivit rezidenților.
 
Armata israeliană nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii cu privire la incident.

Unul dintre cei 300 de locatari ai turnului a declarat pentru Reuters că Israelul le-a dat un avertisment de 30 de minute pentru a părăsi clădirea, în timpul nopții.
 
"Oamenii s-au speriat, au fugit pe scări, unii au căzut, a fost haos. Oamenii și-au lăsat lucrurile și banii", a declarat Mohammad Al-Nabrees, adăugând că printre cei care s-au împiedicat pe scări în timpul evacuării în panică s-a numărat și soția însărcinată a unui prieten.

Lovirea turnului din Rafah ar putea fi un semn al unei invazii israeliene iminente, a declarat un oficial palestinian din Fatah, partidul care susține Autoritatea Palestiniană.

După cinci luni de la începerea asaltului aerian și terestru necruțător al Israelului asupra Gaza, autoritățile sanitare au declarat că aproape 31.000 de palestinieni au fost uciși, peste 72.500 au fost răniți și mii de persoane au fost prinse sub dărâmături.
 
VIDEO: