ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hamas "a pierdut controlul asupra Gaza", anunță ministrul israelian al apărării. Trupele IDF au ocupat clădirea Parlamentului din Gaza și s-au filmat cu steaguri israeliene. Netanyahu spune că este "război până la capăt" împotriva Hamas, relatează RomâniaTV, conform Times of Israel.

Ministrul apărării, Yoav Gallant, a declarat luni seara că Hamas a pierdut controlul asupra Fâșiei Gaza, iar trupele armatei israeliene (IDF) acționează pentru a captura complet orașul Gaza, relatează The Times of Israel.
 
O imagine care circulă pe rețelele sociale arată trupe ale Brigăzii Golani a IDF în interiorul clădirii Parlamentului din Gaza, din orașul Gaza, după ce au capturat sediul. Clădirea Consiliului Legislativ Palestinian din Gaza a servit doar legislatorilor Hamas de la preluarea controlului Fâșiei de către gruparea teroristă în 2007.

„Nu există nicio forță a Hamas capabilă să oprească IDF. IDF avansează în fiecare punct. Organizația Hamas a pierdut controlul asupra Fâșiei Gaza. Teroriștii fug spre sud. Civilii jefuiesc bazele Hamas. Ei nu mai au încredere în guvern”, a declarat Yoav Gallant, făcând un bilanț de evaluare a luptelor.

El a spus că forțele israeliene avansează „conform planurilor și își îndeplinesc sarcinile cu precizie, letal”.  Potrivit ministrului apărării, IDF și-a „intensificat” activitatea împotriva tunelurilor Hamas în ultimele zile. „Lucrăm în conformitate cu obiectivele. Nu avem un cronometru. Avem obiective. Ne vom atinge obiectivele”, a declarat Gallant, referindu-se la o declarație anterioară a ministrului de externe Eli Cohen potrivit căruia presiunea internațională ar putea forța Israelul să își modifice acțiunile din Gaza.