ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul Israelului la ONU, Gildan Erdan, i-a cerut lui Antonio Guterres să demisioneze din funcția de secretar general al ONU. Guterres a afirmat că „atacurile îngrozitoare” ale Hamas din 7 octombrie nu pot justifica „pedepsirea colectivă a poporului palestinian”, relatează The Guardian, citat de Cotidianul.

Situație extrem de încordată la ședința Consiliului de Securitate al ONU de marți de la New York. Antonio Guterres a cerut o încetare a focului în Israel și în Fâșia Gaza și a spus că atacurile efectuate de Hamas în 7 octombrie nu s-au produs „într-un vid”, ci au venit după „56 de ani de ocupație sufocantă” pentru poporul palestinian.

„Secretarul general al ONU, care arată înțelegere pentru campania de ucidere în masă a copiilor, femeilor și bătrânilor, nu este potrivit să conducă ONU. Îi cer să demisioneze imediat. Nu există nicio justificare sau vreun rost în a discuta cu cei care arată compasiune pentru cele mai teribile atrocități comise împotriva cetățenilor Israelului și a poporului evreu. Pur și simplu nu există cuvinte”, a declarat ambasadorul Gildan Erdan.

„Discursul șocant al secretarului general al ONU la reuniunea Consiliului de Securitate, în timp ce sunt trase rachete spre tot Israelul, au dovedit în mod concludent, dincolo de orice îndoială, că secretarul general este complet deconectat de la realitatea din regiunea noastră și că vede masacrul comis de naziștii teroriști Hamas într-o manieră distorsionată și imorală”, susține ambasadorul israelian la ONU într-o altă postare.