ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata israeliană a lovit vineri cel mai mare spital din Gaza, Al Shifa, ucigând cel puțin un civil și rănind mai multe persoane care se adăposteau acolo, inclusiv copii, au declarat oficiali palestinieni, unul dintre multele spitale care au fost bombardate în zori, transmite CBC. Racheta a lovit foarte aproape de corturile membrilor presei, refugiați la rândul lor lângă spital.

Oficialii au declarat că alte lovituri au avariat părți ale spitalului indonezian și au lovit vehicule în afara spitalului oncologic Rantissi din partea de nord a Fâșiei Gaza, unde Israelul spune că sunt concentrați militanții Hamas care l-au atacat luna trecută.

Tancurile israeliene, care avansează prin nordul Gaza de aproape două săptămâni, au ocupat poziții în jurul spitalelor Rantissi, Al-Quds și Nasser Children's Hospital, ceea ce a stârnit îngrijorare pentru pacienții, medicii și persoanele evacuate de acolo, a declarat personalul medical.

"Israelul lansează acum un război asupra spitalelor din orașul Gaza, asupra spitalelor Rantissi, Nasser și Al Shifa", a declarat pentru Reuters Mohammad Abu Selmeyah, director al principalului spital Shifa din Gaza.
 
VIDEO: