ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După anunțul demiterii ministrului Apărării, care ceruse "o pauză de o lună în procesul controversat de reformă judiciară dorită de guvern", mii de manifestanți au ieșit pe străzi, îndreptându-se către strada Kaplan din centrul Tel Avivului, epicentrul demonstrațiilor care au loc în fiecare săptămână de la prezentarea în ianuarie de către guvern a proiectului de reformă, transmite Agerpres.

Zeci de mii de israelieni s-au revărsat pe străzile orașelor din toată țara duminică seară, după ce premierul Benjamin Netanyahu și-a demis brusc ministrul apărării pentru că a contestat planul de revizuire judiciară al liderului israelian, scrie Politico.

Protestatarii din Tel Aviv au blocat o autostradă principală și au aprins focuri mari, în timp ce poliția s-a certat cu protestatarii care s-au adunat în fața casei private a lui Netanyahu din Ierusalim.
 
VIDEO:
 
 

Manifestații au avut loc la și la Beersheba, Haifa și Ierusalim, unde mii de oameni s-au adunat în fața reședinței private a lui Netanyahu. Poliția s-a certat cu protestatarii și a stropit mulțimea cu un tun cu apă.

Armata israeliană se confruntă cu o creștere a luptelor în Cisiordania ocupată, amenințări din partea grupării militante Hezbollah din Liban și îngrijorări că Iranul este aproape de a dezvolta o capacitate de arme nucleare.

Violența atât în ​​Israel, cât și în Cisiordania ocupată a escaladat în ultimele săptămâni la cote nemaivăzute de ani de zile.