ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat atacurile aeriene mortale ale Israelului lângă Rafah, în Fâșia Gaza, potrivit Știripesurse.

"Condamn acțiunile Israelului care au ucis zeci de civili nevinovați ce căutau doar adăpost în acest conflict mortal", a scris Guterres luni pe platforma de socializare X.

"Nu există niciun loc sigur în Gaza. Această oroare trebuie să înceteze", a adăugat el.

 
La rândul său, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Turk, și-a exprimat oroarea față de moartea civililor din Gaza, în urma atacurilor aeriene israeliene de lângă Rafah.

"Imaginile din tabără sunt îngrozitoare și nu indică nicio schimbare aparentă în metodele și mijloacele de război folosite de Israel, care au dus deja la atât de multe decese printre civili", a declarat Turk, citat luni într-un comunicat.
 

"Atacul de duminică evidențiază încă o dată că nu există practic niciun loc sigur în Gaza", a spus el.

"Fac apel la Israel să înceteze ofensiva militară în guvernoratul Rafah, așa cum a ordonat Curtea Internațională de Justiție (CIJ)", a adăugat Turk.