ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tulpina Omicron a SARS-CoV-2 „pare să fie blândă”.

CDC a confirmat vineri că tulpina Omicron a virusului care provoacă boala COVID-19 nu a ucis pe nimeni în Statele Unite și doar o singură persoană infectată a avut nevoie de îngrijiri în spital.

Potrivit unui raport al BBN News, Centrul american pentru Controlul și Combaterea Bolilor (CDC) a dezvăluit că „nu există decese asociate cu tulpina Omicron a coronavirusului la nivel național până acum”.

Mai mult, doar una dintre cele 43 de persoane depistate ca fiind infectate cu noua tulpină a avut nevoie de spitalizare.

De asemenea, CDC a mai informat că „un mare număr din primele cazuri înregistrate cu tulpina Omicron par să fie benigne”, o concluzie care corespunde cu informațiile care vin din lumea întreagă.

Dintre cele 43 de cazuri descoperite infectate cu Omicron, opt persoane nu erau vaccinate, adică 18,6%.

Aceasta înseamnă că restul de 35 din 43, adică 81,4%. fuseseră inoculate cu una sau două doze de vaccin anti-COVID.

Anunțul făcut de CDC confirmă cât de gratuită este isterie care înconjură noua tulpină descoperită în Africa.

Pe 10 decembrie, ziarul britanic The Telegraph relata că „oamenii de știință din Africa de Sud nu au descoperit nici un indiciu că tulpina Omicron a COVID-19 provoacă mai multe îmbolnăviri grave”.

„Datele din spitale arată că internările cu COVID-19 cresc semnificativ în peste jumătate din cele nouă provincii ale Africii de Sud, însă decesele nu cresc la fel de dramatic, iar indicatori cum ar fi perioada medie de spitalizare sunt liniștitori.”

Potrivit ministrului sud-african al Sănătății, John Phaahla, tot mai multe dovezi arată că Omicron este mult mai blândă decât celelalte tulpini.

„Datele premilinare indică faptul că, deși există o rate de spitalizare în creștere, se pare că acest lucru este exclusiv din cauza cifrelor și nu din cauza gravității acestui Omicron”, a precizat oficialul.

Până sâmbătă, în Europa au fost depistate 732 de cazuri de persoane infectate cu Omicron și nici un deces, potrivit ECDC.

De altfel, nici în restul lumii nu s-a înregistrat vreun deces ca urmare a infectării cu Omicron.