ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Weekendul trecut, marcat, în SUA, de sărbătorirea Zilei Mamei (8 mai), au avut loc o serie de acte de vandalism pro-avort, însoțite de manifestări vulgare, în contextul în care se întrevede posibilitatea ca avortul la cerere în toate cele nouă luni de sarcină să nu mai fie o normalitate în mare parte din SUA, dacă statele vor putea să își stabilească propriile legi privind avortul, transmite LifeSiteNews.

În urma scurgerii unei informații potrivit căreia Curtea Supremă ar intenționa să revoce Roe v. Wade, decizia din 1973 prin care s-a impus avortul la cerere în întreaga țară, activiștii pro-avort au lansat un apel către susținătorii lor de a lua cu asalt bisericile catolice, cu scopul de a tulbura slujbele. Informația scursă, despre care președintele Curții Supreme de Justiție, John Roberts, a spus că este reală, deși nu reprezintă încă decizia finală a Curții, le-ar permite statelor să adopte propriile legi privind avortul.

Sâmbătă, un grup de activiști pro-avort s-au adunat în fața catedralei istorice Sf. Patrick din New York și i-au hărțuit pe catolicii care participau la un eveniment pro-viață organizat de biserică, constând din Sfânta Liturghie, urmată de recitarea rozariului lângă centrul de avorturi Planned Parenthood din apropiere.

În filmările și fotografiile de la eveniment se vede cum manifestanții pro-viață stau pe treptele bisericii recitând rozariul și cântând „Ave Maria”, în timp ce contramanifestanții scandau sloganuri, ținând în mâini pancarte cu mesaje precum „avortul este îngrijire medicală” și „avortul este un dar”. 
 
Într-o filmare care a devenit între timp virală, o susținătoare a avortului îmbrăcată în costum de baie agita niște păpuși de plastic legate între ele cu o fâșie de material roz și striga că „omoară bebelușii”, simulând avortul într-o pantomimă macabră.
 

Un alt grup de activiști pro-avort au fost escortați duminică dimineața afară din Catedrala „Our Lady of the Angels” din Los Angeles după ce au încercat să întrerupă slujba. Incidentul a avut loc cu puțin timp înainte de momentul Împărtășaniei.
 

Sediul unui grup pro-viață din Wisconsin a fost incendiat și vandalizat. Mai multe biserici catolice și centre pro-viață au fost, de asemenea, vandalizate. Vedeți AICI lista completă a tuturor lăcașurilor de cult și centrelor pro-viață vandalizate în acest weekend.

Activiștii pro-viață se așteaptă ca astfel de activități să continue pe toată durata primăverii și a verii, în special dacă decizia Roe vs. Wade va fi revocată.