Reîntors de la Periprava, din Apuseni, istoricul Marius Oprea măruturisește că a reușit să-și strice vacanța după ce a stat în fața televizorului și l-a văzut pe Traian Băsescu de „i s-a acrit”. Aceasta este și explicația pentru care, spune Oprea, a decis săpublice în gândul.info.un text în care analizezază un „Băsescu implicat delirant și în cazul Caracal, certîndu-se cu avocații și familiile victimelor”, în timp ce societetea pare anesteziată. Același Băsescu despre care CNSAS a votat reverificarea relației fostului președinte cu Securitatea, după ce ar fi apărut elemente noi la dosar conform cărora a turnat la Securitate cu numele ”Petrov”.   Un fapt pe care societatea românească de azi îl ignoră, Băsescu fiind, în continuare, vedeta televiziunilor, „fluturându-și efervescent”, așa cum scrie istoricul, „hidoasa anomalie morală, fără nicio umbră de regret”. 

”Dacă Traian Băsescu este Petrov, nimic din ce a spus sau a mimat că face, nu mai rezistă. Cu sau fara voie, fostul președinte a compromis idei și valori fundamentale, în care alții chiar au crezut. Dacă Traian Băsescu este Petrov și nu are nimic să-și reproșeze, nici el, nici cei care l-au susținut, de la Vladimir Tismăneanu, la Gabriel Liiceanu, să nu vorbesc, totuși de Andreea Pora, de la Societatea ”Timișoara” la Grupul de Dialog Social, ce mai rămîne din condamnarea comunismului? Doar mascarada unui turnător? Nu cumva, această ”condamnare” operată de un fost turnător și mult-aplaudată de ”societatea civilă” nu a fost altceva decît revanșa Securitătii în războiul său, post-revoluție, cu Partidul Comunist?”, se întreabă Marius Oprea.
 
Textul integral poate fi citit AICI.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews