ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reîntors de la Periprava, din Apuseni, istoricul Marius Oprea măruturisește că a reușit să-și strice vacanța după ce a stat în fața televizorului și l-a văzut pe Traian Băsescu de „i s-a acrit”. Aceasta este și explicația pentru care, spune Oprea, a decis săpublice în gândul.info.un text în care analizezază un „Băsescu implicat delirant și în cazul Caracal, certîndu-se cu avocații și familiile victimelor”, în timp ce societetea pare anesteziată. Același Băsescu despre care CNSAS a votat reverificarea relației fostului președinte cu Securitatea, după ce ar fi apărut elemente noi la dosar conform cărora a turnat la Securitate cu numele ”Petrov”.   Un fapt pe care societatea românească de azi îl ignoră, Băsescu fiind, în continuare, vedeta televiziunilor, „fluturându-și efervescent”, așa cum scrie istoricul, „hidoasa anomalie morală, fără nicio umbră de regret”. 

”Dacă Traian Băsescu este Petrov, nimic din ce a spus sau a mimat că face, nu mai rezistă. Cu sau fara voie, fostul președinte a compromis idei și valori fundamentale, în care alții chiar au crezut. Dacă Traian Băsescu este Petrov și nu are nimic să-și reproșeze, nici el, nici cei care l-au susținut, de la Vladimir Tismăneanu, la Gabriel Liiceanu, să nu vorbesc, totuși de Andreea Pora, de la Societatea ”Timișoara” la Grupul de Dialog Social, ce mai rămîne din condamnarea comunismului? Doar mascarada unui turnător? Nu cumva, această ”condamnare” operată de un fost turnător și mult-aplaudată de ”societatea civilă” nu a fost altceva decît revanșa Securitătii în războiul său, post-revoluție, cu Partidul Comunist?”, se întreabă Marius Oprea.
 
Textul integral poate fi citit AICI.