ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților dezbate și votează joi, începând cu ora 10:00, moțiunea de cenzură inițiată de Opoziție. Într-un comentariu postat pe Facebook, istoricul Marius Oprea susține că moțiunea nu va trece, semnalul cel mai clar fiind dat de liderul USR, Dan Barna, care a declarat că nu bagă mâna în foc că guvernul va cădea.Și asta pentru că, spune istoricul, amintind numele lui Coldea, ”este ordin pe unitate”.

„USR-PLUS, „ordin de zi pe unitate” „Moțiunea nu trece!”

Am scris mai demult cine a nășit partidul PLUS, al lui Dacian Cioloș: „papa” Iordache, colonel-anchetator la Securitate. Pe 20 ianuarie 2019, Cosmin Gușă declara: „Legat de USR și Coldea, acest partid a fost moșit de Coldea în 2016, ca să distrugă scorul PNL-ului. Cu contribuția lui Cioloș prim-minstru, care a refuzat să facă front comun, cum l-a rugat Iohannis, pentru un scor mai bun al PNL-ului, și a preferat să încurajeze mai mult acest USR. Iar săptămâna viitoare, pe 26, de ziua lui Ceaușescu, Coldea, cu acești doi agenți, agentul Cioloș plus agentul USR, poate se va discuta de o fuziune la europarlamentare, pe 26 se va lansa ca să creeze un partid de tip securistic, pe partea dreaptă". Cosmin Gușă, care a mai dezvăluit și legătura de afaceri între soția lui Codea cu Barna, a greșit cu o săptămînă: alianța USR-PLUS s-a semnat pe 2 februarie.

Cu mai puțin de o lună înaine, presa vuise în legătură cu o „cină de taină la Viena" între Coldea și Cioloș, pentru a se pune la punct această alianță, știre dezmințită furibund de Dacian Cioloș, care a spus că „de patru ani n-am fost la Viena". Poate și de astă dată se greșise ceva: orașul.

În aceste condiții, declarația din ajunul moțiunii de cenzură a liderului Dan Barna de la USR-PLUS, potrivit căreia "nu bagă mîna-n foc" că se va vota moțiunea de cenzură nu este o prognoză (altfel, teroretic lipsită de fundament), ci este de-a dreptul un „ordin de zi pe unitate".", a scris Marius Oprea pe Facebook.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews