Plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților dezbate și votează joi, începând cu ora 10:00, moțiunea de cenzură inițiată de Opoziție. Într-un comentariu postat pe Facebook, istoricul Marius Oprea susține că moțiunea nu va trece, semnalul cel mai clar fiind dat de liderul USR, Dan Barna, care a declarat că nu bagă mâna în foc că guvernul va cădea.Și asta pentru că, spune istoricul, amintind numele lui Coldea, ”este ordin pe unitate”.

„USR-PLUS, „ordin de zi pe unitate” „Moțiunea nu trece!”

Am scris mai demult cine a nășit partidul PLUS, al lui Dacian Cioloș: „papa” Iordache, colonel-anchetator la Securitate. Pe 20 ianuarie 2019, Cosmin Gușă declara: „Legat de USR și Coldea, acest partid a fost moșit de Coldea în 2016, ca să distrugă scorul PNL-ului. Cu contribuția lui Cioloș prim-minstru, care a refuzat să facă front comun, cum l-a rugat Iohannis, pentru un scor mai bun al PNL-ului, și a preferat să încurajeze mai mult acest USR. Iar săptămâna viitoare, pe 26, de ziua lui Ceaușescu, Coldea, cu acești doi agenți, agentul Cioloș plus agentul USR, poate se va discuta de o fuziune la europarlamentare, pe 26 se va lansa ca să creeze un partid de tip securistic, pe partea dreaptă". Cosmin Gușă, care a mai dezvăluit și legătura de afaceri între soția lui Codea cu Barna, a greșit cu o săptămînă: alianța USR-PLUS s-a semnat pe 2 februarie.

Cu mai puțin de o lună înaine, presa vuise în legătură cu o „cină de taină la Viena" între Coldea și Cioloș, pentru a se pune la punct această alianță, știre dezmințită furibund de Dacian Cioloș, care a spus că „de patru ani n-am fost la Viena". Poate și de astă dată se greșise ceva: orașul.

În aceste condiții, declarația din ajunul moțiunii de cenzură a liderului Dan Barna de la USR-PLUS, potrivit căreia "nu bagă mîna-n foc" că se va vota moțiunea de cenzură nu este o prognoză (altfel, teroretic lipsită de fundament), ci este de-a dreptul un „ordin de zi pe unitate".", a scris Marius Oprea pe Facebook.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews