ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o postare pe pagina sa de Facebook, istoricul Marius Oprea spune că alianța USR- Plus are ca „religie” ura pe care nu o ascunde față de Biserică și față de adversarii politici,  aplicând dictonul cunoscut  ”cine nu e cu noi, e împotriva noastră”. Potrivit istoricului Marius Oprea, în ultima perioadă au fost făcute publice sursele de finanțare ale alianței politice, 
  „Nașterea PLUS în biroul notarial al unui fost torționar al Securității, faptul că Dacian Cioloș a stat de pază și la filaj la poarta doamnei Doina Cornea la finele dictaturii comuniste  arată cine i-a fost tată. Iar recenta dezvăluire a anchetei Rise Project arată cine i-a fost mamă”, scrie istoricul, care consideră că odată cu aceste dezvăluiri este clar de unde au venit banii pentru noua alianță.


Acesta este textul postat:

„Noua religie useristă

Că alianța USR-PLUS este, ideologic vorbind, prin ura deschisă pe care o arată față de Biserică și în genere prin ura față de inamicii politici, de parcă aplică dictonul leninist ”cine nu e cu noi, e împotrva noastră” apare deja evident. Ceea ce nu a fost vizibil pînă acum a fost de unde au venit banii pentru coagularea acestei formațiuni politice.. Nașterea PLUS în biroul notarial al unui fost torționar al Securități, faptul că Dacian Cioloș a stat de pază și la filaj la poarta doamnei Doina Cornea la finele dictaturii comuniste arată cine i-a fost tată. Iar recenta dezvăluire a anchetei Rise Project arată cine i-a fost mamă - fondurile europene deturnate, de prezidențiabilul Dan Barna. Firește că în USR-PLUS sînt foarte mulți oameni inteligenți, peste medie, aș spune, care s-au implicat crezînd sincer că se alătură unei formațiuni înnoitoare, care vrea o nouă politică. Un fel de nouă religie, atîta vreme cît un lider usr, care a refuzat să se dezică de spusele sale, afirma că ar da foc la biserici, cu tot cu credincioși în ele. În plan politic, așa cum am arătat în editorialul publicat de mediafax și preluat de Gândul, avem de-a face cu o formațiune politică ”setată” să joace același rol pe care îl jucase pe vemuri Alianța pentru România a lui Teodor Meleșcanu, la finele anilor 90: divizarea electoratului dreptei. Acum, preoții noii religii useriste cu patrafire electorale (vezi foto) oficiază tainele binelui națiunii, de pe piedestalul propriei lor chiverniseli, de moștenitori al Securității. Vezi, pentru amînunte și https://www.gandul.info/…/editorial-istoricul-marius-oprea-…”
 
Marius Oprea  dezvăluia la începutul anului că partidul lansat de fostul premier Dacian Cioloș a fost construit de un fost ofițer al Securității, „eminența cenușie” din spatele PLUS fiind același personaj care l-a anchetat pe istoric la  Securitate, fostul maior de la Direcția de cercetări penale, Alexandru Iordache.  Iar secretarul general al partidului condus de Dacian Cioloș era nimeni altul decât Iordache Adrian Alexandru (”managing partner” la „Iordache Partners”) și fiul anchetarorului Securității.

Cât despre Dacian Cioloș, Marius Oprea afirma că acesta, fost militar în trupele de securitate din Cluj, a fost adus în dispozitivul în care păzea strada Doinei Cornea de șeful miliției locale, Virgil Ardelean, ajuns după revoluție șef al „doi și-un sfert”, serviciu secret al Ministerului de Interne.