ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Istvan Beke și Zoltan Szocs, condamnați definitiv la închisoare pentru terorism, , au părăsit penitenciarul după ispășirea a aproape patru ani din condamnările totale, însă, aceștia au fost transformați cu acte în „martiri secui” , scrie Ziarul Național.

La Sfântu Gheorghe, președintele Consiliului Național Secuiesc, Balasz Izsak, le-a înmânat diploma și medalia de onoare „Moyses Marton”, care poartă motto-ul ”Nevinovat pentru adevăr”.

Apelul răspicat la „rezistență”, a fost făcut chiar de președintele CNS, care a declarat că „Insigna a fost concepută în așa fel încât să poată fi purtată tot timpul, deoarece ea nu trebuie purtată din mândrie, ci pentru a îndemna comunitatea la rezistență”.

Totodată, vicepreședintele CNS, Csaba Ferencz, a adăugat că ”Istvan Beke și Zoltan Szocs au făcut ceea ce ar trebui să facă toți tinerii secui cu sentimente naționale. Cu mijloacele pe care le aveau la dispoziție, ei au format o comunitate și au acționat pentru a contracara eforturile de deznaționalizare care durează de un secol. Ei nu și-au ascuns identitatea moștenită de la strămoșii lor, și-au asumat-o cu mândrie și au trăit-o în viața de zi cu zi”.

Însă legea este cât se poate de clară! Prozelitismul unui act de terorism este considerată tot faptă de terorism, conform art. 33 din Legea 535 din 2004…, mai amintește sursa citată.