ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Mario Draghi a prezentat noul decret semnat miercuri seară, prin care vaccinarea va deveni obligatorie în rândul personalului medical. "Scopul măsurii este de a proteja pe cât posibil atât personalul medical, cât și cel paramedical, precum și pe cei care se află în medii care ar putea fi mai expuse riscului de infectare", transmite guvernul, potrivit smartradio.ro.

Pe lângă campania de vaccinare, premierul a anunțat noi măsuri de prevenire a virusului, printre care se numără închiderea restaurantelor, magazinelor și muzeelor până la 30 aprilie, informează știripesurse.ro.
 
Vor rămâne deschise doar restaurantele din zona "galbenă" până la orele 18:00, in timp ce în zonele cu șcenariu roșu și portocaliu, restaurantele vor rămâne închise pe durata 7-30 aprilie.

De la sfârșitul lunii decembrie, italienii au administrat aproximativ 10 milioane de doze, iar 3.1 milioane de italieni au făcut rapelul. Deoarece Italia a înregistrat o creștere a infectărilor și a deceselor în ultima lună , guvernul a a aprobat vaccinarea obligatorie pentru toți lucrătorii din domeniul medical, urmând ca personalul sanitar care va refuza vaccinul să fie suspendat pentru tot restul anului. De asemenea, va fi introdusă o protecție legală pentru cei care administrează vaccinul ,asta după ce mai multe cadre medicale au fost anchetate cu privire la decesul unui italian vaccinat în Sicilia, amintește smartradio.