ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Italia ar putea, în cele din urmă, să facă vaccinurile Covid obligatorii pentru toate persoanele de vârstă eligibilă și intenționează să înceapă să administreze, în cursul acestei luni, doze de rapel persoanelor considerate vulnerabile, a declarat joi premierul Mario Draghi, potrivit Reuters.

Guvernul italian a impus deja obligativitatea vaccinării lucrătorilor medicali, dacă vor să-și mai primească salariile, dar Draghi a declarat că toată lumea ar putea fi obligată să se vaccineze atunci când autoritățile sanitare din U.E. vor aproba pe deplin vaccinurile aflate încă în fază experimentală.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a acordat o aprobare condiționată pentru patru vaccinuri. Aceasta ar putea fi transformată în așa-numita autorizație standard de punere pe piață după verificări suplimentare, moment în care, a spus Draghi, acestea ar putea deveni obligatorii pentru toți. 
 
Mario Draghi este contrazis de Codul de la Nuremberg, care stipulează că nici un tratament nu poate fi administrat fără acordul informat al pacientului. Darea consimțământului sau refuzul nu depinde de natura tratamentului (experimental sau certificat), ci de libera voință a omului. 

Premierul italian le-a spus reporterilor că este încrezător că 80% dintre toți conaționalii săi cu vârsta de cel puțin 12 ani vor fi complet vaccinați până la sfârșitul lunii septembrie, față de 70,5% în prezent, potrivit cifrelor oficiale invocate de Reuters.

El a adăugat că guvernul său plănuiește să extindă și mai mult utilizarea așa-numitelor „documente de sănătate” de tip „pașaport verde”, care în prezent sunt necesare pentru călătorii pe distanțe lungi, pentru accesul la multe activități de agrement și sunt, de asemenea, obligatorii pentru angajații din școli.

Săptămâna trecută, guvernanții au declarat că au în vedere extinderea obligativității pașaportului „sanitar” la orice persoană care lucrează într-un birou public sau într-un supermarket.

Ceea ce a declanșat proteste masive, la care au participat mii de italieni care simt că acesta le încalcă libertățile.
 

Potrivit Știri Diaspora, lidera partidului naționalist Fratelli d'Italia (Frații Italiei), Giorgia Meloni, a declarat pentru cotidianul La Stampa că se va opune unei asemenea obligativități, alăturându-se, astfel, poziției fostului ministru de interne, Matteo Salvini (Liga):

„Cred că Salvini are dreptate să îmbrățișeze o poziție rezonabilă, pe care noi o susținem și care este împărtășită de majoritatea țărilor europene”, a spus ea.