ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul Italiei a decretat miercuri vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 pentru toate persoanele cu vârsta de peste 50 de ani, în încercarea de a combate numărul tot mai mare de infecții, potrivit Daily Mail. 

Potrivit decretului, măsura ar urma să  să se aplice până la 15 iunie. 

Măsura a fost confirmată ulterior de premierul Italiei, Mario Draghi, care a declarat în timpul ședinței de guvern:
 
"Dorim să încetinim infectările și să încurajăm italienii care nu s-au vaccinat încă să o facă".  

Decretul a mai precizat că, de la începutul lunii februarie și până la sfârșitul lunii martie, doar persoanele care au dovada vaccinării sau a unei infecții recente vor putea intra în birourile publice, magazinele neesențiale, băncile, oficiile poștale și coaforii.

Italia a înregistrat peste 138.000 de decese cauzate de coronavirus de la apariția epidemiei în februarie 2020, al doilea cel mai mare număr de decese din Europa, după Marea Britanie.

Guvernul Draghi a făcut deja obligatorie vaccinarea pentru profesori și lucrătorii din domeniul sănătății, iar din octombrie anul trecut toți angajații trebuie să fie vaccinați sau să prezinte un test negativ înainte de a intra la locul de muncă.

Măsura de miercuri înăsprește această măsură pentru persoanele de peste 50 de ani, eliminând opțiunea de a face un test în locul vaccinării. 

Cei care nu respectă regula, în vigoare de la 15 februarie, riscă o amendă de la 600 de euro la 1 500 de euro.