ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Italia extinde obligația de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România și Bulgaria, până pe 7 septembrie. Decretul, publicat pe 8 august în Gazeta Oficială, prelungește carantina pentru persoanele care au fost în România sau Bulgaria și intră în Italia.
 
Italia consideră România o țară cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic. Pentru a evita importarea unor noi focare de coronavirus, autoritățile au hotărât să prelungească până pe 7 septembrie obligația de izolare la domiciliu a tuturor persoanelor care au avut contact cu țara noastră.

La intrarea în Italia, persoanele respective vor completa un formular cu adresa și numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

Unele regiuni pot introduce măsuri suplimentare de prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Una dintre acestea este Regiunea Lazio care a hotărât să testeze pe cât posibil, românii care sosesc cu autocarele din România.

Inițial, testarea era voluntară și a fost organizată în gara Tiburtina.

În urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către români, autoritățile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma.

Vineri au fost testați pasagerii a trei autocare cu numere românești dar toți au fost negativi la anticorpii virusului SARS- CoV-2.