ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Știrile din Calabria raportează moartea unei adolescente după vaccinarea cu Moderna: "Având în vedere durerea profundă care a lovit comunitatea noastră, pentru pierderea tinerei noastre Alessia, tocmai am decis să proclam doliu național”, au fost cuvintele lui Antonio Palermo, cetățean de onoare al orașului.
 
Potrivit rapoartelor, tinerei în vârstă de 24 de ani i s-a administrat la mijlocul lunii mai vaccinul Moderna și la câteva zile după inoculare a început să se simtă rău, deși se bucura de o stare de sănătate bună, a scris ziarul Il Tempo.
 

La scurt timp după, ziarul Today Citta raportează moartea unui bărbat de 54 de ani. El a primit prima doză de vaccin AstraZeneca pe 29 mai. Joi după-amiază, douăsprezece zile mai târziu, Gianluca Masserdotti a murit.. Masserdotti, în vârstă de 54 de ani din Flero, a murit joi în urma unei ischemii și a unei hemipareze stângi. Potrivit fiicei sale, Giulia, bărbatul avea o stare de sănătate bună. 

După prima doză de AstraZeneca, inoculată sâmbătă, 29 mai, a acuzat unele dureri și febră, iar în zilele următoare s-a simțit obosit. Înrăutățirea stării a început în weekendul următor, când a avut dureri de cap severe și picioare grele. La un moment dat, când s-a ridicat de pe canapea, s-a prăbușit pe podea, iar situația s-a deteriorat rapid. A fost dus la spital și a fost supus unei angiografii pentru a îndepărta trombul. În noaptea de luni spre marți o nouă operație, la cap, pentru un alt tromb. Miercuri, a fost declarată moartea cerebrală, iar Gianluca a fost transferat la spitalul Civile pentru prelevarea de organe, iar joi a murit.

În continuarea șirului, ziarul ANSA Lombardia scrie despre un decesul uni bărbat de 52 de ani, Giorgio Paganelli, inginer, care a murit la câteva ore după administrarea primei doze de vaccin Pfizer. Pentru a face cunoscut acest lucru, fratele avocatului, Luigi Paganelli Lissone, din provincia Monza, printr-o declarație postată pe pagina sa de Facebook, a explicat faptul că a depus o plângere la carabinieri și a obținut autopsia pentru  corpul bărbatului de 52 de ani, pentru a depista cauza morții.

Fratele meu Giorgio a primit prima doză de vaccin Pfizer în jurul orei 11 vineri dimineața, în centrul Lariofiere din Erba - a scris Paganelli - a fost fericit că în cele din urmă a putut să se vaccineze și s-a întors acasă , unde și-a reluat activitățile normale. În jurul orei 22 a aceleiași zile a avut simptome grave, iar medicii au încercat să-l resusciteze, dar a murit la ora 23.
    
Potrivit fratelui său, bărbatul în vârstă de 52 de ani "nu avea patologii anterioare și nici o stare de sănătate critică deosebită". Pentru a afla ce s-a întâmplat, Paganelli a explicat că a depus o plângere la carabinierii din Costa Masnaga care, "din ordinul magistratului de serviciu", au urmărit a doua zi "transferul cadavrului la morga din Lecco" pentru autopsie.

    "Nu intenționăm să acuzăm pe nimeni, vrem să înțelegem ce s-a întâmplat - conchide Paganelli - nu doar pentru dreptate față de Giorgio, ci și pentru seninătatea noastră și a concetățenilor noștri. Ni se pare absurd ca, într-o astfel de situație, autopsia să nu fi fost solicitată din oficiu de către ATS".