ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gigantul rus Gazprom a reluat miercuri exporturile de gaze către Italia, anunță Reuters.

Gazprom a declarat că societatea și clienții săi italieni au găsit o soluție în urma modificărilor de reglementare din Austria, care au oprit fluxurile care intrau în Italia printr-o conductă care trece prin Tarvisio, în nord-estul țării.

Grupul energetic italian Eni a confirmat, într-o declarație pe platforma italiană GME, că livrările au fost reluate, deși a precizat că se așteaptă ca doar o parte din gazul solicitat să ajungă miercuri.

"Reluarea livrărilor a fost posibilă datorită rezolvării, de către Eni și părțile implicate, a constrângerilor care decurg din noua legislație introdusă de autoritățile de reglementare austriece", a precizat compania italiană într-o declarație separată pe site-ul propriu.

Directorul general al Eni, Claudio Descalzi, a declarat luni că suspendarea fluxurilor nu se datorează unor "factori geopolitici".

"Se datorează faptului că Gazprom ar trebui să plătească o garanție monetară pentru transportul de gaze din Austria către Italia, care nu exista înainte", a spus el, adăugând că garanția se ridică la 20 de milioane de euro (19,6 milioane de dolari).

Moscova și mai multe țări europene, inclusiv Germania, sunt în conflict în ceea ce privește furnizarea de gaze naturale din Rusia de la invazia țării în Ucraina în februarie.