ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


​Italia va intra în carantină totală în weekendul care cuprinde Paștile catolice, 3-5 aprilie, potrivit unui proiect de lege promulgat sâmbătă de președinte, sub pretextul limitării răspândirii coronavirusului pe fondul creșterii numărului de infectări și spitalizări, informează Național.ro

Magazinele considerate neesențiale vor fi închise la nivel național între 3 și 5 aprilie, răstimp în care italienilor li se va permite să părăsească domiciliul numai din motive de sănătate, interes de serviciu sau în caz de urgență.

Practic, toate regiunile vor fi „roșii”, în afara Sardiniei, care are în acest moment cea mai mică rată de infectare, aflându-se în scenariul alb. 

„Sper că acesta va fi ultimul sacrificiu cerut cetățenilor noștri”, a declarat președintele Lombardiei, Attilio Fontana. 

Trebuie amintit însă că la fiecare moment în care au pregătit câte o închidere dureroasă a societății, politicienii au folosit strategia renunțării la pasărea din mână pentru cioara de pe gard, negarantând niciodată că cea din urmă nu va zbura și ea. De exemplu, președintele Klaus Iohannis apela în martie 2020 la spiritul de sacrificiu al românilor, cerându-le să stea două luni în casă pentru a se bucura apoi de mai multă libertate. Tot el a prelungit, direct sau prin intermediari, starea de alertă și restricțiile care nu le-au adus românilor libertatea promisă în schimbul sacrificiului făcut. Se împlinește un an de atunci și nimic nu s-a schimbat, ba se prefigurează că în 2021 vom avea din nou interzis la Paști. Deși președintele a promis că nu va fi lockdown, prima restricție după această declarație a fost prelungirea orarului în care circulația în afara locuinței e interzisă, iar „vedetele medicale” Arafat, Imbri ș.a. ne avertizează de scenarii unul mai îngrijorător decât altul.

În decembrie 2020, premierul Canadei lăcrima patetic la televizor, spunându-le oamenilor că el e cel care le va lua Crăciunul, dar promițând în schimb o normalizare a situației în următoarele luni. Canadienii și-au sacrificat sărbătorile, dar n-au primit ceea ce li se promisese la schimb. În Israel, în ciuda celui mai sever lockdown la începutul anului 2021, combinat cu vaccinarea masivă a populației, numărul de cazuri a fost departe de a scădea. 

Revenind la Italia, restricțiile vor fi sporite și în zonele care sunt în scenariul galben (risc scăzut de transmitere a bolii), deplasarea între localități fiind limitată, iar școlile, restaurantele și barurile, închise, potrivit unui proiect legislativ discutat vineri, 12 martie, de Consiliul de miniștri. Noul decret-lege a fost primulgat a doua zi de președintele republicii, potrivit Corriere della Sera.

Italia, prima țară occidentală afectată puternic de pandemie în 2020, a înregistrat o creștere a infecțiilor cu 10% în această săptămână, comparativ cu săptămâna precedentă. Oficialii au avertizat că situația se înrăutățește pe măsură ce tot mai mulți cetățeni se îmbolnăvesc cu noile variante mai contagioase ale coronavirusului.

Aceasta ar fi cea de-a treia carantină națională de la începutul pandemiei, care a făcut până în prezent peste 100.000 de victime. Italienii au mai fost în carantină timp de 10 săptămâni primăvara trecută, dar și de Crăciun. În ultimele luni, guvernul de la Roma a introdus restricții la nivel regional, în funcție de numărul cazurilor.
 
Emilian Imbri: Iar vine Paștele și iar te gândești ce o să facem. O să facem ce am făcut și anul trecut

Cât privește România, deși președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu au declarat formal că nu va fi impus un lockdown de Paști, „vedetele medicale” care au întreținut mediatic starea de panică și au influențat prin opinii și presiuni decizia politică ne sugerează că Învierea din acest an va fi la fel ca cea din 2020.

„Țineți minte discuția de anul trecut. Am senzația că trecem atât de rapid prin momente similare și atât de rapid se succed aceste sărbători încât practic te apucă un sentiment de spaimă când te gândești că iar vine Paștele și iar te gândești ce o să facem. O să facem ce am făcut și anul trecut.

Anul trecut au fost controverse, atât din partea reprezentanților Bisericii, cât și din partea instituțiilor statului.

Măcar să ajungem și să fim sănătoși, să putem trece peste aceste sărbători și să nu ajungem în a face atât de multe dorințe ale noastre, mersul în cluburi, în baruri, să se amestece cu nemulțumirea faptului că nu putem merge la Înviere.

Nimeni nu trece peste sărbători precum Învierea sau Crăciunul”, a spus dr. Emilian Imbri la postul RomâniaTV, potrivit Național.ro