ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De menționat că una dintre cele două femei „trans” e, încă, desemnată bărbat în documentele oficiale.

Cursa ThunderCrit, desfășurată pe velodromul Herne Hill, în sud-estul Londrei, a atras nenumărate critici din cauza inechității dintre sportivi. Atâta vreme cât un bărbat care se identifică femeie participă la o cursă a femeilor este evident că va avea performanțe sportive superioare femeilor. Criticii acuză chiar această lipsă de sportivitate. În apărarea lor, organizatorii cursei spun că evenimentul a fost independent. British Cycling, organismul de conducere superior, s-a delimitat de eveniment și a declarat că nu a fost implicat în organizarea acestuia.

Cea mai performantă femeie biologică a turneului, Jo Smith, din Thanet, Kent, a câștigat bronzul și a sărbătorit alături de rivalele sale, pozând pe podiumul câștigătorilor alături de fiica ei cea mică. Fotografia a făcut urgent ocolul lumii pe rețelele de socializare și a atras furia criticilor, care spun că evenimentele sportive așa-zis "inclusive” sunt lipsite de echitate între concurenți.

Fiona McAnena, director al campaniilor sportive la Fair Play For Women, a declarat: "Este inevitabil că, dacă vom permite persoanelor care au trecut prin pubertate masculină să intre în categoria care ar trebui să fie pentru femei, aceste persoane vor avea performanțe superioare.

"Sportul se bazează pe corpul tău și avem o categorie feminină în majoritatea sporturilor, deoarece pubertatea masculină conferă un avantaj care durează toată viața. Nu poate fi anulat'.

Iată ce scrie ThunderCrit, organizatorul evenimentului sportiv, pe site-ul său: "Categoria Thunder este destinată bărbaților cis, persoanelor non-binare a căror performanță fizică se aliniază cel mai mult cu cea a bărbaților cis, bărbaților și femeilor trans a căror performanță fizică se aliniază cel mai mult cu cea a bărbaților cis”.

"Categoria "Fulger" este pentru femeile cis, persoanele non-binare a căror performanță fizică se aliniază cel mai bine cu cea a femeilor cis și bărbații și femeile trans a căror performanță fizică se aliniază cel mai bine cu cea a femeilor cis".

Ne grăbim să menționăm că o persoană cis este considerată aceea care se identifică cu genul cu care s-a născut, iar cele trans (bărbați sau femei) sunt cele care se identifică cu genul opus. Persoanele non-binare sunt considerate cele care nu se identifică cu niciun gen.