ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marele canoist Ivan Patzaichin a murit duminică, 5 septembrie, la vârsta de 71 de ani, în urma unei lungi suferințe. Trupul neînsuflețit al fostului sportiv va fi depus luni, la Clubul Sportiv Dinamo (Șoseaua Ștefan cel Mare din București), iar înmormântarea va avea loc marți sau miercuri la Cimitirul Bellu, informează Libertatea.ro

Legendarul canoist Ivan Patzaichin, cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984, a murit în dimineața zilei de 5 septembrie 2021, la Spitalul Elias din București, după o îndelungată suferință. 

„Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce.
Familia”, este anunțul făcut pe contul de Facebook al lui Ivan Patzaichin

Și C.S. Dinamo a postat un mesaj despre moartea îndrăgitului sportiv:

„Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veșnice a legendarului IVAN PATZAICHIN. Născut pe 26 noiembrie 1949 la Mila 23, județul Tulcea, marele Ivan s-a stins din viață azi noapte, la București.

Este greu de cuprins în câteva rânduri ce a însemnat ”Amiralul” pentru România, pentru Dinamo, pentru toți cei care au avut șansa de a interacționa cu el. Ivan a fost mai mult decât un simplu medaliat olimpic. A fost un model de bun simț, de căldură, de empatie. A fost uriaș, ca și cariera lui sportivă, care a avut următoarele repere:

• 7 medalii olimpice: 4 de aur și 3 de argint

• 22 de medalii mondiale, dintre care 8 de aur

• 1 titlu de campion european

• 40 de titluri de campion național

• Declarat de forul internațional de kaiac-canoe Sportivul Secolului XX

• Recompensat de Comitetul Internațional Olimpic cu Ordinul Olimpic "Colanul de Platină”

• Recompensat Comitetul Olimpic și Sportiv Român cu Colanul de Aur

Marele Ivan Patzaichin a părăsit această lume pentru a intra definitiv în legendă.

Dumnezeu să-l odihnească!

Condoleanțe familiei!”, se arată pe pagina de Facbook a clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare, potrivit Știri pe Surse.

Ivan Patzaikin s-a născut la 26 noiembrie 1949, în localitatea Mila 23 din județul Tulcea. A început să practice sportul la Tulcea, la 18 ani fiind transferat la secția de kaiac-canoe a clubului Dinamo, unde a reușit o carieră sportivă excepțională.

A fost cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984 și triplu laureat cu argint. În cei 17 ani dedicați sportului de performanță, a câștigat peste 40 de titluri de campion național și peste 30 de campion balcanic. A fost campion european în 1969. A cucerit de 8 ori medalia de aur, de 7 ori pe cea de argint și de alte 7 ori pe cea de bronz la Campionatele Mondiale, mai informează Libertatea