ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Azilele de bătrâni din sudul și nordul Portugaliei au folosit ivermectina pentru a preveni formele grave de Covid. O casă de bătrâni din Santa Misericórdia a fost afectată de un focar de covid, dar din 68 de persoane în vârstă, au fost înregistrate trei decese. Mai mult, medicul Antonio Pedo Machado a declarat că dintre cei trei pacienți care au decedat, doi aveau comorbidități grave, iar celălalt a luat ivermectina târziu, după ce dezvoltase o pneomonie severă, conform smartradio.

„Cred în dovezile științifice care există (...)„Nu sunt în niciun caz un negaționist (...)„Recomand tuturor pacienților mei să primească vaccinul cât mai curând posibil, dar eu nu îl voi face”. Medicul a mai susținut că a luat ivermectină preventiv, „în ultimele luni”.

Tratamentul cu ivermectină costă mai puțin de 5 euro pe lună. Acesta este produs de compania portugheză Hovione, la Loures (de la periferia Lisabonei). „După două zile de administrarea ivermectinei, soțul meu (71 de ani) s-a trezit fără febră. Am pus asta imediat pe seama medicamentului pentru că nu lua altceva. Am fost foarte surprinsă, dar în același timp ușurată”, a spus Maria Madalena Cotovio.

Germano de Sousa, fost președinte al Consiliului general medical portughez și specialist în patologie clinică a declarat că ia ivermectina preventiv, alături de alți patru colegi. „Eu stiu că funcțonează”, a spus Sousa.

De asemenea, Henrique Carreira, un alt medic care folosește ivermectina pentru tratarea pacienților din azilele de bătrâni, a demontat premiza că ivermectina se metabolizează în ficat: "Acest lucru este complet greșit".