ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


The American Journal of Therapeutics a publicat un articol de cercetare care recomandă ca ivermectina - un medicament mult criticat de agențiile medicamentelor și de diverși „experți” și aproape interzis în tratarea pacienților cu Covid - să fie folosită „la nivel global și în mod sistematic” ca tratament împotriva coronavirusului, informează LifeSiteNews.

Vestea este foarte binevenită în această perioadă în care autoritățile locale și guvernele din toată lumea pregătesc directive prin care să impună vaccinarea obligatorie, pentru ca cetățenii să poată participa deplin la viața societății, observă LifeSiteNews, subliniind, totodată, faptul că mulți se întreabă dacă nu cumva guvernele și marile companii farmaceutice au o agendă să promoveze vaccinul, eliminând, în același timp, modalitățile mai ieftine și mai eficiente de tratare a coronavirusului. 

Într-un articol intitulat „Revizuirea dovezilor tot mai vizibile ale eficacității ivermectinei în profilaxia și tratamentul Covid-19”, autorii studiului arată că utilizarea regulată a ivermectinei reduce semnificativ mortalitatea și timpul de recuperare în urma infectării cu SARS-CoV-2, precum și riscul a de contracta coronavirusul. 

Autorii menționează multe exemple de „campanii de distribuire a ivermectinei care au dus la scăderi rapide ale morbidității și mortalității la nivelul întregii populații”, fapt ce i-a făcut să concluzioneze că ivermectina, administrată oral, este „eficientă în toate fazele infectării cu Covid-19”.

Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA (FDA) continuă să avertizeze consumatorii americani că ivermectina nu ar trebui folosită pentru tratarea și prevenția infectării cu Covid. În ciuda poziției negative a FDA față de ivermectină, în luna ianuarie, Institutele Naționale de Sănătate (NIH) și-au schimbat în mod favorabil recomandarea pentru acest medicament, prezentându-l ca o opțiune de tratament pentru Covid în SUA. În luna august a anului trecut, NIH se pronunțase împotriva folosirii ivermectinei pentru Covid-19, deși numeroase studii și relatări indicau rezultate miraculoase în urma folosirii acestui medicament în cazurile de coronavirus. 

Dovezi ale succesului utilizării ivermectinei împotriva coronavirusului

În contrast cu numărul tot mai mare de decese și alte efecte secundare debilitante foarte îngrijorătoare asociate cu vaccinurile experimentale Covid, numeroase studii indică o frecvență redusă a efectelor adverse apărute în urma utilizării ivermectinei pentru tratarea virusului.

Potrivit autorilor, eficiența ivermectinei în tratarea coronavirusului este susținută de următoarele:

  1. Încă din 2012, multiple studii in vitro au demonstrat că ivermectina inhibă replicarea multor virusuri, printre care și gripa, virusul Zika și febra denga, cunoscută și sub numele de „febra oaselor rupte”. 
  2. Ivermectina inhibă replicarea SARS-CoV-2 și legarea de țesutul-gazdă printr-o serie de mecanisme observate și propuse.
  3. Ivermectina are are proprietăți antiinflamatorii puternice, date in vitro demonstrând o inhibare profundă atât a producției de citokine, cât și a transcrierii factorului nuclear-κB (NF-κB), cel mai puternic mediator al inflamației.
  4. Ivermectina reduce semnificativ încărcătura virală și protejează împotriva deteriorării organelor la mai multe modele animale atunci când sunt infectate cu SARS-CoV-2 sau coronavirusuri similare.
  5. Ivermectina previne transmiterea și dezvoltarea bolii COVID-19 la cei expuși contactului cu pacienții infectați.
  6. Ivermectina grăbește recuperarea și previne deteriorarea stării pacienților cu forme ușoare și moderate de boală, tratați imediat după apariția simptomelor.
  7. În cazul pacienților deja spitalizați, ivermectina grăbește recuperarea și previne internarea la terapie intensivă și decesul.
  8. Ivermectina reduce mortalitatea la pacienții cu COVID-19 aflați în stare critică.
  9. Ivermectina duce la scăderi, asociate temporal, ale ratelor de fatalitate a cazurilor în regiunile unde au avut loc campanii de distribuire a acestui medicament. 
  10. Siguranța, disponibilitatea și costul ivermectinei sunt aproape de neegalat, având în vedere incidența scăzută a interacțiunilor cu alte medicamente, precum și reacțiile adverse - doar ușoare și rare - observate în decursul celor aproape 40 de ani de utilizare și la miliarde de doze administrate
  11. Organizația Mondială a Sănătății a adăugat de mult timp ivermectina pe „Lista medicamentelor esențiale”.

Luând în considerare lunga perioadă de timp în care s-a dovedit siguranța, costul scăzut și disponibilitatea ivermectinei, autorii articolului propun „utilizarea la scară largă” a acesteia „atât în prevenție, cât și în tratament”. 

„În baza tuturor studiilor și a dovezilor epidemiologice prezentate în aceasă Revizuire”, concluzionează ei, „ivermectina ar trebui folosită la nivel global și în mod sistematic pentru prevenția și tratamentul Covid-19”.