ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul Cîțu, prin intermediul ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, a găsit cea mai vulnerabilă categorie de cetățeni pe care să facă experimente: copiii! Printr-un heirupism demn de regimurile totalitare, autoritățile au decis ca elevii și studenții să poarte la școală doar măști medicale.

Dintr-odată, măștile obișnuite, textile, nu mai sunt bune de nimic. Asta a stabilit guvernul Cîțu, fără prea multe explicații. Însă ceea ce frizează absurdul este că doar copiii și adolescenții se pot infecta cu noul cornavirus dacă nu poartă măști specifice saloanelor de operații. În rest, printr-o decizie definitivă și irevocabilă a guvernului Cîțu, celelalte categorii de cetățeni sunt protejate sută la sută, indiferent de cum aleg să se protejeze.

Trecem peste faptul că binecunoscutele măști albastre nu asigură, potrivit producătorilor și epidemiologilor, nicio barieră demnă de luat în calcul împotriva Covid-19. Practic elevii vor fi obligați să poarte non-stop, timp de 6-8 ore (unii și la after-school), acea mască medicală care în multe cazuri generează alergii. Și asta în timp ce restul populației rămâne cu deplina libertate de a alege.

Înțelegem că, potrivit ministrului Mihăilă, virusul acționează cu mult mai multă virulență în școli decât în metrou, în supermarket, în autobuze și tramvaie, în clădiri de birouri sau în alte locuri la fel de aglomerate. Ori poate că avem de-a face cu încă o măsură inutilă, nefundamentată științific, discriminatorie, menită doar să-i aburească pe părinți că ”totul este în regulă, copiii sunt în siguranță”. Întrebarea este câți dintre acești părinți poartă mască medicală 8 ore pe zi, non-stop. Câți dintre miniștri. Cîțu sau Mihăilă o fac? Probabil că, în sinea lor, sunt perfect conștienți că totul nu reprezintă decât o mare bătaie de joc, o punere în scenă la nivel amatoristic, menită să confere un fals sentiment de protecție.

Integral la MEDIAFAX