ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Istoria ne învață că umanitatea evoluează semnificativ doar atunci când se teme cu adevărat: apoi stabilește mai întâi mecanisme de apărare; uneori intolerabile (țapi ispășitori și totalitarisme); alteori zadarnice (distragere); uneori eficiente (terapeutice, lăsând deoparte dacă este necesar toate principiile morale anterioare).

Apoi, odată ce criza s-a încheiat, ea transformă aceste mecanisme pentru a le face compatibile cu libertatea individuală și pentru a le include într-o politică democratică de sănătate.

Începutul pandemiei ar putea declanșa una dintre aceste temeri structurale. Dacă nu este mai gravă decât cele două temeri anterioare legate de riscul de pandemie (criza vacii nebune din 2001 în Marea Britanie și cea a gripei aviare din 2003 în China), va avea mai întâi consecințe economice semnificative (transportul aerian, scăderea turismului și prețul petrolului); va costa aproximativ 2 milioane de dolari pe persoană infectată și va reduce piețele bursiere cu aproximativ 15%; impactul său va fi foarte scurt (rata de creștere a Chinei a scăzut abia în al doilea trimestru al anului 2003, urmând să explodeze mai sus în al treilea); va avea, de asemenea, consecințe în ceea ce privește organizarea (în 2003, au fost luate măsuri polițienești foarte riguroase în toată Asia; Organizația Mondială a Sănătății a instituit proceduri globale de alertă; și anumite țări, în special Franța și Japonia, au acumulat rezerve considerabile de droguri și măști).

Dacă este puțin mai grav, ceea ce este posibil, deoarece este transmisibil de oameni, va avea consecințe cu adevărat planetare: economice (modelele sugerează că acest lucru ar putea duce la o pierdere de 3 trilioane de dolari, adică o scădere de 5% a PIB-ului global ) și politică (din cauza riscului de contagiune, țările din nord vor avea interes să se asigure că cei din sud nu sunt bolnavi și vor trebui să se asigure că cei mai săraci au acces la medicamentele astăzi stocate doar pentru cei mai bogați); o pandemie majoră va crește atunci, mai bine decât orice discurs umanitar sau ecologic, conștientizarea necesității altruismului, cel puțin a celor interesați de sine.

Și, chiar dacă, așa cum putem spera în mod evident, această criză nu este foarte gravă, nu trebuie să uităm, ca și în cazul crizei economice, să învățăm lecțiile, înainte de următoarea criză inevitabilă. Pentru a avea mecanisme de control și procese logistice pentru distribuția echitabilă a medicamentelor și vaccinurilor.

Pentru aceasta, va trebui să înființăm o forță de poliție globală, o rezervă mondială și, prin urmare, un sistem fiscal global.

Atunci, mult mai rapid decât ar fi permis vreun motiv economic, se vor putea pune bazele unui adevărat guvern mondial.

De fapt, prin Spital a început înființarea unui stat real în Franța în secolul al XVII-lea.Între timp, am putea cel puțin spera la punerea în aplicare a unei politici europene reale pe această temă. Dar aici, din nou, ca la atâtea alte subiecte, Bruxellesul tace.

Sursa alternativă: S&P , 13 mai 2013

Jacques Attali – O scurtă istorie a viitorului

de David Richards / 22 Decembrie 2010 și 1 Septembrie 2011

Într-o carte pe care Henry Kissinger a numit-o „strălucită și provocatoare… greu de respins", insiderul Jacques Attali confirmă faptul că bancherii „Iluminați” sunt în curs de impunere a unei hidoase „Brave New World" asupra omenirii, una care n-are nicio conexiune cu frumusețea, bunătatea, adevărul sau realitatea.
Cartea „O scurtă istorie a viitorului" descrie ordinea de zi a elitei pentru secolul XXI. Titlul este revelator, deoarece Attali definește istoria ca fiind „nimic mai mult decât gândirea celor mai puternici". Așadar, lucrarea este o poveste predictivă a secolului XXI, în funcție de planurile elitelor.
Jacques Attali, francez de origine evreiască (recent a afirmat în cadrul Congresului European Evreiesc că populația evreiască din lume trebuie să se ridice la 200 de milioane), este un înalt tehnocrat care lucrează pentru a instaura Noua Ordine Mondială.
Attali are un CV deosebit. Timp de zece ani a lucrat în calitate de consilier al fostului președinte francez François Mitterand. În 1980, el a început programul european Eureka (un program major privind noile tehnologii care a inventat, printre altele, MP3).
În 1991, a participat în calitate de cofondator la înființarea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. De asemenea, el se află la originea reformei învățământului superior, cunoscută sub numele de LMD, concepută pentru a permite echivalarea tuturor studiilor superioare din Europa.
A publicat peste 50 de cărți, vândute în peste șase milioane de exemplare în întreaga lume. Acestea includ și o biografie a bancherului german Siegmund Warburg, pe care îl admiră foarte mult.
A scris, de asemenea, o prezentare elogioasă la adresa lui Karl Marx, argumentând că Marx a fost un adept al pieței libere care a favorizat capitalismul ca un pas decisiv spre idealul său comunist, și a prezis globalizarea așa cum o știm astăzi (de exemplu Noua Ordine Mondială).

În „O scurtă istorie a viitorului", Attali prezice că secolul XXI se va desfășura în trei faze distincte

1. Super-imperiul. Mai întâi va fi o eră de privatizare în care societățile (corporațiile) impun ordinea de zi. El scrie: „Banii îl vor scăpa în cele din urmă de tot ceea ce-l amenință, inclusiv de statele națiuni, care se vor distruge progresiv. Piața va deveni singura lege recunoscută în lume. Un sistem de putere a cărui structură rămâne evazivă, dar al cărui scop este global".

2. Hiperconflictul. Super-imperiul va face implozie și va exista o perioadă de haos la nivel mondial. Începând cu 2030, Attali prevede „războaie devastatoare, națiuni erodate, grupuri religioase, entități teroriste și pirați ai piețelor libere care se vor lupta unul împotriva celuilalt".

3. Hiperdemocrația (2060). Extenuată de războaie și de revolte sociale, populația lumii va accepta cu brațele deschise „crearea unui guven mondial democratic". Acesta va fi un sistem colectivist, în care toată lumea lucrează pentru „binele comun" (știm cu toții ce înseamnă acest „bine comun" încă din vremea comunismului).
Vă prezentăm în continuare câteva teme abordate de Attali în această carte, pentru a vă oferi o idee despre viitorul pe care ni-l pregătesc „elitele”.

Illuminati și sexualitatea
 
În viitor, oamenii nu se vor mai lega și nu își vor mai crea familii. „Cuplul nu va mai fi principala bază a vieții și sexualități. (Oamenii) vor prefera să aleagă, în deplină transparență, iubirea poligamă sau poliandră."
Forța motrice a acestei tendințe este utilizarea unor tehnologii care eliberează tineretul de controlul parental. Primul a fost radio-ul, care a permis tinerilor „Să danseze în afara sălilor de bal și, prin urmare, să fie liberi de orice supraveghere parentală – liberalizând sexualitatea, făcându-i deschiși la toate tipurile de muzică, de la jazz la rock, și anunțând astfel intrarea tinerilor în lumea consumației, a dorinței și a rebeliunii”.
O cultură dominată de mass-media va crea o populație egocentrică, care „va fi loială numai ei înșiși".
Cu iubăreții care vor eșua în fața problemelor impuse de viață, „lumea nu va mai fi decat o juxtapunere de singurătăți și dragostea o juxtapunere de masturbări".
Scopul elitei este de a elimina dragostea din cadrul relațiilor sexuale, astfel încât aceasta să poată controla reproducerea. Attali scrie că, în secolul XX, societatea „a încercat să elimine rolul reproducător al sexualitați, făcând artificială maternitatea, prin utilizarea tot mai intensă de metode din ce în ce mai sofisticate ca: pilule, provocarea de dureri premature ale facerii, fertilizarea în vitro, mame-surogat".
În viitor, societatea „va merge chiar atât de departe, încât să disocieze reproducerea și sexualitatea. Sexualitatea va fi împărăția plăcerii, reproducerea – o mașinărie".
Generațiile viitoare „vor fabrica ființa umană ca pe un artefact făcut la comandă, într-un uter artificial, ceea ce va permite creierului să se dezvolte în continuare cu caracteristici alese în avans. Ființa umană va deveni astfel un obiect comercial".

Supravegherea

Attali a descris o imagine a unui sistem de supraveghere care i-ar face și pe cei de la STASI (Ministerul pentru Securitatea Statului – fosta poliție politică a fostului stat RDG) să tresară.
Chiar și mașinile noastre de spălat vor conspira împotriva noastră, în timp ce „ambalajele produselor alimentare, tapițeriile vehiculelor și bunurile de uz casnic vor deveni «comunicative»".
Vom trăi cu roboți în care nu vom putea avea încredere.
„Roboții domestici vor deveni o prezență universală în viața de zi cu zi. Ei vor fi permanent conectați la rețele de mare putere pe care le vor putea accesa oriunde s-ar deplasa. Aceștia vor funcționa ca ajutoare pentru treburile domestice, ca ajutoare pentru persoanele cu handicap sau în vârstă, ca lucrători și ca membri ai forțelor de securitate. În special, aceștia vor deveni «Watchers» (Supraveghetori)."
Toate datele noastre vor fi colectate de firmele de securitate privată și publică. Ca principală formă de supraveghere vor fi folosite dispozitivele portabile de divertisment. Germenele acestui lucru este astăzi iPhone-ul care trimite date către NSA (Agenda Naționala de Securitate).
Orice obiect transportabil va fi permanent urmărit. Toate datele pe care le conține, inclusiv imagini din viața de zi cu zi a fiecăruia, vor fi stocate și vândute întreprinderilor specializate și poliției publice și private.
Până în 2050, aceste mașini vor evolua în ceea ce Attali numește „mașini de autosupraveghere", care vor permite tuturor să se automonitorizeze în privința respectării de către ei înșiși normelor impuse.
Ne vom monitoriza consumul de apă, energie și materii prime. Vom avea chiar și „posibilitatea de a măsura, permanent sau periodic, parametrii (propriului) corp".
„Cip-urile electronice, purtate subcutanat, vor înregistra neîncetat bătăile inimii, tensiunea arterială și colesterolul. Microprocesoare conectate la diverse organe vor urmări funcționarea lor în raport cu normele."
Trăind în condiții nesigure și ducând o viață haotică, vom fi dependenți de societățile de asigurare pentru securitatea noastră. Aceste companii vor impune clienții lor cerințe tot mai mari și se vor asigura că ei „se conformează normelor, pentru a-și reduce la minim riscurile… Ei vor interveni treptat pentru a dicta norme planetare (Ce să mănânci?; Ce trebuie să cunoști?; Cum să șofezi?; Cum să te protejezi?; Cum să consumi?; Cum să produci?)".
Companiile de asigurare vor fi nemiloase, „Ele îi vor penaliza pe fumători, băutori, obezi, neangajați, neprotejați, agresivi, neatenți, neîndemanatici, prostănaci, risipitori. Ignoranța, expunerea la riscuri, oboseala și vulnerabilitatea vor fi considerate boli".
Penitenciarele „vor fi înlocuite treptat cu supravegherea de la distanță a unei persoane sub arest la domiciliu".

Imigrarea
 
Fluxurile de imigrare se vor extinde și vor scufunda statele-națiune. „Marea Britanie va deveni o țară-gazdă majoră, în special pentru cetățenii din țările Europei Centrale. În cele din urmă, aceștia vor spune la rândul lor bun venit muncitorilor ucraineni, ei înșiși înlocuiți de ruși și de vasta populație chineză."
Țările durabile (rămase) vor învăța că „un aflux de populație este condiția ca ele să supraviețuiască". Într-un pasaj sinistru, Attali vorbește despre hoardele lumii a treia înghițind Vestul: „Mai numeroase ca niciodată, masele se vor arunca asupra porților Vestului. Ele deja numără sute de mii în fiecare lună; această cifră va crește la milioane, apoi zeci de milioane".
Statele Unite vor fi cea mai populară destinație și, „în douăzeci de ani, populațiile hispanică și afro-americană vor constitui aproape o majoritate în Statele Unite".
Nomadismul va deveni, de asemenea, norma în Occident: „și tot mai mulți oameni vor lăsa o țară pentru alta; în curând vor fi mai mult de zece milioane dintre ei care vor schimba țările în fiecare an".
Principalul nostru stimulent vor fi banii, dar mulți vor pleca, deoarece aceștia sunt dezgustați de propria patrie.
„Ei nu mai doresc să depindă de o țară al cărei sistem de impozitare, legislație și chiar cultură le resping și, de asemenea, vor să dispară complet, pentru a trăi o altă viața. Lumea va fi astfel din ce în ce mai plină cu oameni care au devenit anonimi din propria lor inițiativă; va fi ca un carnaval în care fiecare – libertatea de final! – își va fi ales o nouă identitate pentru el."

Viitorul SUA
 
Dolarul va rămâne moneda dominantă cel puțin până în 2025, când susținătorii străini vor începe să-l abandoneze și „piramida creditului, bazată pe valoarea locuințelor americane, se va prăbuși".
SUA vor începe apoi să se dezintegreze, violența și haosul fiind urmarea crizei economice. Attali statuează: „Nu va exista pentru Africa de mâine o zi care să semene cu Vestul de azi, dar întregul Occident de mâine ar putea evoca Africa de astăzi."
SUA vor trebui să-și remodeleze guvernul, pentru a recâștiga controlul. „Statele Unite ar putea deveni atunci un fel de social-democrație scandinavă sau o dictatură – și chiar, probabil, una după alta. Nu ar fi pentru prima dată când o astfel de surpriză s-ar produce: primul lider care a aplicat principiile necesare pentru a ieși din criză (ultima depresiune economică) a fost Mussolini, al doilea a fost Hitler și însuși Roosevelt a fost al treilea."
Pe masură ce haosul și violența vor înghiți lumea, creștinismul și islamismul se vor consolida. Zona strâns legată de Biblie din sudul Statelor Unite ale Americii se va mobiliza și ar putea domina politica SUA. ,,Statele Unite ar putea ajunge în jurul anului 2040 să cadă pradă unei ispite teocratice, explicite sau implicite, sub forma izolaționismului teocratic în care democrația nu ar mai fi decât o umbră."
Această mișcare creștină ar putea fi folosită într-un război împotriva unui islam mobilizat, care probabil ar slăbi și discredita ambele religii.
O alianță creștină internațională „ar putea forma alianțe ici și colo cu pirați seculari și traficanți de arme, femei și droguri". Această alianță va „sta față în față împotriva Islamului – și lupta va fi neobosită. Ea îi va apăra pe creștini în țările în care aceștia sunt o minoritate, ca în Liban, Siria și Irak".
Înainte de sfârșitul secolului XXI, SUA vor fi dezintegrate și se vor afla sub autoritatea unui guvern mondial colectiv.

Viitorul război
 

În jurul anului 2030, Attali vede începerea „hiperconflictului", o perioadă de violență extraordinară și de revolte, total diferită de „hiperdemocrație”; un guvern comunitar unic va apărea în jurul lui 2060.
Hiperconflictul va consta din „războaie devastatoare, națiuni sărăcite, grupuri religioase, entități teroriste și pirați ai pieței libere luptând unul împotriva celuilalt".
Războaiele viitoare se vor purta cu arme „chimice, biologice, bacteriologice, electronice și nanotehnologice". „Armele chimice vor fi capabile să caute și să ucidă liderii fără a fi detectate; pandemii ar trebui să fie gata de declanșare la dorință; arme genetice complexe vor fi îndreptate în viitor în special împotriva anumitor grupuri etnice. Nanoroboți la fel de mici ca un fir de praf, cunoscuți sub numele de jeleuri gri, ar putea efectua pe furiș misiuni de supraveghere și ataca celulele corpului inamicului."
Chiar și vacile vor fi utilizate de către pionierii armatei, „animale clonate ar putea îndeplini anumite misiuni – animale bombe-vii, monștri ieșiți din coșmar".
Aceste arme vor fi disponibile pe scara largă. „Cele mai multe dintre aceste arme vor fi accesibile națiunilor mici, non-statelor, corsarilor, piraților, mercenarilor, maquisarzilor (gherilelor) mafiei, teroriștilor și oricărui tip de traficant… Într-un viitor nu atât de îndepărtat, va fi posibilă fabricarea unei e-bombe cu doar 400 dolari, constând dintr-un condensator, o rolă de sârmă de cupru și un explozibil."
Razboaiele vor izbucni în toată lumea: unele vor fi purtate pentru a obține puterea asupra resurselor, cum ar fi războaiele pentru apă, alte războaie vor fi pentru a dobândi influență sau între grupurile etnice pentru obținerea autonomiei. Acestea vor conduce la o secesiune a țărilor și la apariția unor noi națiuni la nivel mondial. Națiunile potrivite pentru un astfel de conflict includ Nigeria, Turcia, Iran și Filipine.
„Chiar și orașele își vor proclama secesiunea; minoritățile etnice sau lingvistice își vor cere independența. Împărțirea teritoriilor va merge prost."
Attali crede că multe conflicte vor fi sălbatice. „Genocidurile vor fi comise în acele timpuri cu cele mai crude arme. Cel puțin trei masacre de acest gen – împotriva armenilor, evreilor și tutsilor (un grup etnic din Africa Centrală care trăiește azi în Rwanda, Burundi și nord-estul Republicii Democratice Congo – fostul Zair –, care practică creștinismul combinat cu credințele tradiționale) – au fost comise în secolul XX. Iar cei care nu cred ar trebui doar să-și amintească că, în 1938, nimeni nu se gândea că Shoah-ul (Holocaustul) ar fi posibil."
Națiunile occidentale ar putea fi implicate în războaie mari, Coreea de Nord fiind considerată a fi un catalizator potrivit.
„Acum îndreptate către Japonia, rachetele Coreei de Nord vor ținti într-o zi Statele Unite și China. Rachetele Pakistanului căzute în mâinile fundamentaliștilor vor pune în pericol prima dată India, apoi Europa. Cele ale Hezbollah-ului, cu alte cuvinte ale Iranului – care acum țintesc Israelul, într-o zi vor fi îndreptate (de la Beirut sau de la Teheran) către Cairo, Riyadh, Alger, Tunis, Casablanca, Istanbul, apoi către Roma, Madrid, Londra și Paris."

Legalizarea drogurilor
 
Attali prezice o lume viitoare în care masele se îneacă singure în distracții, ca să scape de viața nesigură și lipsită de sens.
Vor pretinde (deja pretind) dreptul de a avea stabilitate. „Le va fi dor de zilele când frontierele erau închise și ocuparea forței de muncă pe durata vieții era garantată, obiectele erau folosite pe termen lung, căsătoriile erau pecetluite și rămâneau pecetluite, legile erau incasabile."
Distracția va fi principala noastră scăpare. „Unii se vor izola singuri în autism, datorită utilizării asidue a obiectelor portabile (iPhone- uri, MP3, MP4 etc.). Ei vor fi narcisiști, obsedați de automonitorizare, ca și japonezii otaku – acei fanatici ai spațiului virtual, ai ascultării muzicii în căști și ai automonitorizării trupului."
În complicitate cu divertismentul, drogurile vor fi legalizate pentru a ne amorți în fața nebuniei crescânde din jurul nostru. „Alcool, canabis, opiu, morfină, heroină, cocaină, produse sintetice (amfetamine, methamfetamine, Ecstasy). Droguri chimice, biologice sau electronice, distribuite de «autotămăduitori» vor deveni produse de consum într-o lume fără restricții legale, ale cărei principale victime vor fi infranomazii." (infranomazii – săracii lumii).
 
Feminismul necesar socialismului

Jacques Attali este un pionier al microfinanțării, fondator al PlaNet Finance, a treia organizație de acest gen, ca mărime. Microfinanțarea constă în acordarea de împrumuturi pentru oamenii săraci și grupurile comunitare din întreaga lume, pentru a începe o afacere.
Când a fost întrebat, într-un interviu acordat lui Charlie Rose, de ce 80% din microcredite sunt date femeilor, Attali a descris fenomenul ca pe „ceva ciudat", dar în carte expune motivul real. Femeile vor avea încredere în colectivismul de stat.
Până în 2060, Attali vede hiperdemocrația (un unic guvern colectivist) devenită o realitate, iar pe pionierii acestui sistem îi numește „transumani".
„Transumanii” vor găsi plăcere în slujirea altora în comunitățile lor. Ei vor „inaugura o economie a altruismului, a disponibilității de bunăvoie, a dăruirii reciproce, a serviciului public, a interesului general". „Femeile vor deveni «transumani» mai ușor decât barbații, găsind plăcere în a da, plăcere care este specifică instinctului matern."
„Creșterea progresivă a ponderii femeilor în fiecare dimensiune a economiei și societății în special, prin intermediul microfinanțării, va spori enorm numarul transumaniștilor."

Cipul pentru creier

 
Omul viitorului va merge pe străzi îngrozit de propriile sale gânduri. El va avea implantat un brainchip (cip pentru creier).
„Protezele bionice conectate direct la creier ne vor ajuta să construim punți între sferele de cunoaștere, să producem imagini mentale, să călătorim, să învățăm, să visăm și să comunicăm cu alte minți."
Această tehnologie „deja permite unui tetraplegic să scrie cincisprezece cuvinte pe minut printr-o simplă transmisie a gândurilor, și să le trimită prin e-mail. Telepatia este astfel (deja) realitate."
Vom culege cu toți „beneficiile" acestei tehnologii. „Mâine, aceste procese vor permite să avem forme de comunicare directă prin intermediul minții, să ne îmbunătățim procesul de învățare și de creație în rețele de comunicare asistate electronic.”
Consecința acestei evoluții va fi supravegherea sufocantă. Astăzi, statul are acces la profilul nostru de pe Facebook, mâine ne va cunoaște fiecare gând al nostru.
Într-o zi, consideră Attali, conștiința va fi stocată digital și va fi posibil să trăiască în gazde multiple. „Datorită progreselor uluitoare, putem aștepta de la nanoștiințe – și toată lumea va spera chiar – să facă posibil transferul conștiinței de sine într-un alt organism, pentru ca fiecare să aibă propria sa dublură, copii ale persoanelor iubite, bărbați și femei visate, hibrizi construiți cu trăsături specifice preselectate pentru a atinge obiective precise. Unii vor căuta chiar să preia supremația asupra speciei umane, printr-o formă de viață dotată cu o inteligență diferită și superioară."
Unii vor trăi mii de ani și vor intra într-o zonă de crepuscul între viață și moarte. ,,Apoi omul, în cele din urmă fabricat ca un artefact, nu va mai cunoaște moartea. La fel ca toate obiectele industriale, el nu va mai putea să moară, deoarece nu s-a născut niciodată."

Nebunia Agendei
 
Cartea este plină de alte descrieri similare ale omului viitorului, ca fiind un obiect industrial, ecou al visului comunist despre „omul sovietic". Copiii vor fi cultivați în laboratoare ca un „obiect comercial", spune Attali. El prevede că înainte de sfârșitul secolului XXI, Luna va fi colonizată și este interesant de notat descrierea făcută procesului psihologic cu care se confruntă omul.
 
Scopul final al NWO

 
Aproape de sfârșitul cărții, Attali ne spune scopul final al Noii Ordini Mondiale: distrugerea omenirii. El afirmă că hiperdemocrația va fi un Guvern mondial unic, stabilit de către ONU, care va impune forțat fiecărui cetățean obligații față de mediu și față de alte persoane.
Hiperdemocrația va dezvolta un bine comun definit de o inteligență colectivă, care „este o inteligență specifică în sine, care gândește diferit de fiecare membru al grupului", în același mod în care „un computer gândește diferit de fiecare procesor".
Apoi, ne vom șterge progresiv pe noi înșine, datorită progreselor tehnologice. „În cele din urmă, în stadiul final al evoluției, vom putea asista la (s-ar putea să fim deja martori) o hiperinteligență a traiului, în care omenirea va fi doar o componentă infinitezimală (adică va tinde spre zero)".
Omenirea va muri apoi.
„Istoria singulară a lui Homo sapiens sapiens ar atinge punctul final desăvârșirea."

Lumea noastră sau a lor
 
Attali consideră că întreaga opoziție la viitoarea ordine a lumii va fi inutilă, deoarece nu va propune un alt sistem.
„Majoritatea acestor noi contestatari nu va propune un sistem înlocuitor… Așteptați-vă la o mână (de oameni) care va propune o întoarcere la teocrație."
Încheiem prin a spune că a critica și a expune noua ordine mondială nu este de ajuns. Trebuie să ne străduim să ne creăm propria noastră lume, înainte ca un cult nebun să ne distrugă pentru totdeauna.

Un articol de David Richards pentru Henry Makow publicat în română de Bucovina Profundă

Lucrarea artizanului Marii Resetări este disponibilă integral la Archive.org