ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a declarat pentru B1 Tv că „dorința de vaccinare a scăzut în ultima perioadă”. Mihăilă s-a exprimat în favoarea unui imbold pentru populație, în așa fel, încât să dorească cât mai mulți să se vaccineze. „Cumva era de anticipat pentru că există un procent, o parte a populației care dorea să se vaccineze și a ajuns să se vaccineze, există o parte a populației care are nevoie de un imbold să ajungă la vaccinare și cred că aici suntem în momentul ăsta, la acea parte a populației care are nevoie de un oarecare imbold, sau să-i fie vaccinul foarte-foarte aproape și foarte ușor disponibil", a afirmat aceasta, potrivit Agerpres

"Nu cred că mai este neapărat o foarte mare problemă de acces la vaccin. Probabil că ea mai este o problemă doar în mediul rural, poate într-un mediu rural izolat unde nici medicul de familie nu a început să vaccineze, dar în cea mai mare parte a țării accesul la vaccin există și el este destul de facil. Probabil că acum oamenii au nevoie de mai mult timp să ia decizia de a se vaccina. Probabil că pe măsură ce văd că vecinul sau alt membru al familiei este vaccinat și lucrurile au decurs bine și încrederea în vaccin va crește, dar acum începe de fapt maratonul, adică acea alergătură de lungă durată, până acum au fost sprinturi de vaccinare. Cred că acum începe bob cu bob vaccinarea", a mai precizat Mihăilă.

Ministrul Sănătății a încercat să demonstreze că efectele adverse ale vaccinării sunt nesemnificative, în comparație cu beneficiile aduse de vaccin: "Eu sunt foarte mare fan al medicinei alopate, nu spun decât potențiale efecte pe termen lung și îmi asum acest lucru, dar sunt convinsă că ele nu vor exista. Din nou, îmi măsor bine cuvintele și știu clar că există efecte pe termen mediu și pe termen lung ale trecerii prin infecție, și cred că tot timpul ar trebui să vedem și să ne lăsăm influențați de ce vedem foarte clar în fața ochilor - și ce vedem foarte clar în fața ochilor este că au trecut luni întregi de la prima doză de vaccin administrată și nu s-a întâmplat nimic până acum, așa cum a trecut mai mult de un an de la primul pacient infectat și avem multe dovezi care ne spun că trecerea prin infecție este nocivă în anumite cazuri și că de ea trebuie să ne ferim".