Omul alianței PNL- USR PLUS, Nicușor Dan, nu și-a preluat mandatul la Primăria Capitalei la aproape o lună de la alegerile locale. Nicușor Dan se plânge că  PSD că face jocuri prin care întârzie numirea noii administrații și susține că nu poate combate covid-19 și nici nu poate da drumul la căldură pentru că...  PSD.
 
Într-o postare pe Facebook, primarul ales a anunțat că validarea mandatului său de către tribunal a fost contestată prin 52 de cereri de apel, formulate în majoritate de foști și actuali consilieri PSD, potrivit RTV.
"Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul financiar. În acest context, validarea de către Tribunal a mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 (cincizeci și două) cereri de apel, formulate în majoritate de foști și actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, la Curtea de Apel.
Urgența PSD nu este însă rezolvarea problemelor orașului, ci intârzierea preluării mandatului meu. Probabil că mai au nevoie de câteva zile în plus ca să șteargă niște urme și ca să rezolve solicitările unor „prieteni".
 
În același timp, oamenii PSD – cei responsabili de dezastrul din termoficare – cer imperativ apă caldă și căldură în București, uitând că Firea e încă primar în funcție, iar responsabilitatea este încă a ei! Se dovedește acum că respectul Gabrielei Firea și al PSD București față de cetățenii Capitalei e zero. Pesediștii sunt deja ocupați cu campania electorală pentru alegerile parlamentare și înțeleg probabil să-și facă această campanie pedepsind bucureștenii și neglijându-și atribuțiile pe care le au, conform legii, până în ultima zi oficială de mandat.
Cât despre Gabriela Firea, vă amintiți cum, înaintea alegerilor, susținea categoric că nu se ține de scaunul de primar? După ce a arătat că nu știe să piardă, Gabriela Firea nu reușește nici să părăsească cu demnitate funcția de primar", a scris Nicușor Dan pe Facebook.