Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a anunțat duminică, 16 iunie, că a fost amendat cu 3000 de lei de Jandarmerie pentru o postare pe Facebook despre cimitirul eroilor de la Valea Uzului, scrie evz.ro
Borboly Csaba (FOTO) a spus că nu știe exact de ce a fost amendat, deoarece nu a reușit să deslușească ce scrie în procesul verbal.
 
El a spus că vede o dublă măsură în condițile în care a participat doar la lanțul uman din jurul cimitirului, nefiind organizatorul evenimentului, iar cei care l-au doborât pe jos, în noroi, pe comandantul Jandarmeriei Harghita, nu pățesc nimic.

Potrivit Jandarmeriei, cei amendați nu au anunțat manifestarea prin lanț uman cu 48 de ore înainte să aibă loc, potrivit legislației în vigoare. Borboly a precizat că va contesta amenda în instanță și va informa opinia publică internațională cu privire la pașii întreprinși de statul român.
 
Acesta a amintit că cei trei președinți de consilii județene din așa-zisul „Ținut Secuiesc” au înmânat celor 80 de jurnaliști care l-au însoțit pe Papa Francisc în România un document ce informează cu privire la „încălcarea drepturilor maghiarilor din România”, potrivit agenției maghiare de presă MTI.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews